Бундеслига се завръща тази събота - Евроспорт 2

15 май 2020 | 14:59 Дачев
Бундеслигата се завръща! Ексклузивно за хората, които обичат футбола в България, това ще се случи в канала на Евроспорт 2
 
Бундеслигата е първото голямо първенство в Европа и света, което се подновява след пандемията от коронавирус. И всички погледи ще са насочени към това как се справят в Германия. Залогът е не само репутацията на страната и първенството, но дори и идеята, че в тези сложни времена все пак може да се играе футбол. Бундеслигата се завръща със строги изисквания по отношение на хигиената и здравето на играчите, както и без фенове по трибуните. Но със забележителни мачове. И то още от самото начало.
 
Първият двубой след два месеца пауза е голямото дерби на Рур - Борусия Дортмунд срещу Шалке 04.
Никога в своята история то не е било толкова странно - без зрители, които дават сърце и душа да бъдат на трибуните точно за този мач. При това с футболисти, които тренират заедно едва от една седмица. Но дори и в странна обстановка, залогът остава огромен. Не само честта на Рур, но и битката за върха. Борусия е втори, на четири точки от лидера Байерн. Шалке е шести с 14 точки по-малко от жълто-черните, но преследва място в Европа и няма право на грешка.
 
Във втория мач на живо в събота ситуацията е подобна. Айнтрахт преследва място в Европа и приема четвъртия Борусия Мьонхенгладбах. 
 
В неделя Унион ще приеме Байерн в исторически мач.
Баварците за първи път ще гостуват на "Старото лесничейство" в Бундеслигата. Това трябваше да е празник за всички фенове на Унион, но сега те само ще гледат пред екраните. Но все пак футболистите биха могли да го направят празник - ако спрат шампиона. А и те вече победиха на два пъти лидера в класирането в Берлин този сезон. Първия път го направиха срещу Борусия Дортмунд, а след това и срещу Борусия Мьонхенгладбах. Защо не и срещу Байерн?   

Мачовете по Евроспорт 2 този уикенд:
 
16.05 – 16:25 – Борусия Дортмунд срещу Шалке 04
16.05 – 18:30 – Лайпциг – Фрайбург (запис)
16.05 – 19:25 – Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах
17.05 – 16:25 – Кьолн – Майнц 05
17.05 – 18:30 – обзор на съботните мачове
17.05 – 18:50 – Унион Берлин – Байерн Мюнхен  


ИЗБРАНО