„Питай БНТ“ вече с Мира Добрева

10 май 2020 | 09:44 Дачев
От понеделник, 11 май, водеща на предаването на БНТ1 „Питай БНТ“ ще бъде Мира Добрева. 
Форматът тръгна на 20 април с водещи Нора Шопова и Драгомир Драганов.
 
Всеки делничен ден Мира ще обсъжда актуалните теми и зрителски въпроси със своите гости и експерти в студиото.
В емоционално обръщение в социалните медии, Мира Добрева анонсира началото на новия си проект.
 
Започнахме заедно преди 9 години и бяхте първите, които повярвахте в мисията, че първа може да бъде добрата новина... Ще се посветя на новото предизвикателство, но ще продължа да правя това, без което не мога - да бъда сред вас в най-малките градчета, села и махали, да си споделяме, да ми разказвате легенди, да снимаме древни ритуали, да ми показвате нравите, традициите и обичаите на загадъчните общности. Благодаря ви за безпрецедентната подкрепа през годините!“, сподели новата водеща на предаването.
 
„Питай БНТ“ стартира като отговор на многобройните въпроси, свързани с пандемията и въведените мерки, но бързо се превърна в платформа за съвети, споделяне и връзка със зрителите. 
 
Предаването ще продължи и след края на извънредното положение и ще дава отговор и решения на отделни и важни за гражданите проблеми. Специален акцент имат и регионалните въпроси от по-малките населени места, които се задават чрез центровете на телевизията в страната.
 
* * * * * * *
 
Досегашните водещи се връщат към основните си ангажименти в телевизията – Драгомир Драганов ще продължи рубриката „БНТ на 60“, както и предаването „Клуб История БГ“, а Нора Шопова - към екипа на спортните новини и програми.
 
Въпроси могат да бъдат задавани на facebook-страницата на „Питай БНТ“ и на електронната му поща - pitai@bnt.bg. 
 
Всичко актуално за Мира Добрева и други вдъхновяващи събития се публикува на сайта miracle.bg – "истории за скъпоценни хора". Последното издание на сезон 9 от неделното токшоу "Отблизо с Мира" се излъчи на 29 март, след което ефирът на БНТ1 ни предлага негови повторения.


ИЗБРАНО