130 години Чудомир в „Рецепта за култура“ на Юрий Дачев

24 април 2020 | 11:16 Дачев
Предаването „Рецепта за култура” с водещ Юрий Дачев ще си спомни за писателя Чудомир по повод 130 години от рождението му. Непрочетеното в литературните му творби, неразбраното в тъжния му смях, ще бъде тема на разговора с литературния критик Николай Аретов.
 
Поредицата „Преводачите четат” на Унгарския културен институт ще представи Нели Димова. А следващата тема на психолога Даниела Серданова ще бъдат психологическите аспекти на оцеляването.
 
Зрителите ще могат да видят още проф. Веселина Раева от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, която ще разкаже за 70 годишнината на катедра „Сценична реч” и за сборника „Гласът - средство за въздействие”. А музикалният акцент в предаването ще бъде творбата на класика Любомир Пипков „Пролетни приумици”.
 
"Рецепта за култура" е в събота, 25 април, от 18 часа по БНТ2.
 
* * * * * * *
 
Още за предаването:
„Рецепта за култура” е на екран от май 2005 г.
 
В България всекидневно и навсякъде се случват културни събития, „Рецепта за култура” се стреми да ги открие и покаже за зрителите. 
 
В рубриката "Портрет с думи" зрителите се срещат с известни личности в различни области на българската култура. Те споделят малко познати събития от живота си, днешния си поглед за случващото се, новите си намерения. Без сензации, без преднамерено атакуващи въпроси, без банални отговори.


ИЗБРАНО