Bulgaria ON AIR с повече новинарски емисии

4 април 2020 | 12:24 Дачев
Сутрешният блок е с нов начален час от понеделник – 7:00
 
Динамичната ситуация в България и по света, повишеният зрителски интерес към пандемията COVID-19 и предприетите от държавата мерки налагат промени в програмата на Bulgaria ON AIR. През следващите седмици националната телевизия, водена от убеждението, че „новините не чакат“, съсредоточава още по-голям ресурс върху за създаването на допълнително новинарско съдържание. 
 
Повече новинарски емисии очакват зрителите в периода на извънредното положение. Обедната емисия новини ще продължи да информира зрителите за най-важното в 12:30 часа, като в интервала 14:30 - 17:30 ч. "Новините ON AIR" ще се излъчват на всеки час.
Централата емисия започва преди всички останали, точно в 18:30 часа, а късните новини продължават да са с начален час 21:30.
 
Паралелно с увеличения брой емисии, Bulgaria ON AIR ще продължи да излъчва всички редовни и извънредни брифинги както в ефир, така и в социалните си мрежи.
 
В сутрешните часове най-важните новини всеки ще може да проследи в ефира на „България сутрин“, който от понеделник ще започва с 30 минути по-късно – от 7:00 ч. Водещите Гергана Венкова и Златимир Йочев, които са сред любимите лица на зрителите на Bulgaria ON AIR, водят самостоятелно заради разделението на телевизионните екипи, което телевизията въведе с цел превенция срещу разпространение на коронавируса. 
По същата причина и всички интервюта с гости в актуалните предавания се провеждат дистанционно, в унисон с призива на телевизията да бъдем #ОтговорниВкъщи.
 
В минутите, когато няма новини, Bulgaria ON AIR е заложила в програмата си интересни документални поредици, както и качествени кинопродукции. В праймтайм, всяка делнична вечер от 20:30 часа, зрителите могат да проследят и хитовия британски исторически сериал „Полдарк“. Пред уикендите, отново от 20:30 часа, Bulgaria ON AIR излъчва и известния биографичен сериал „Виктория“, награден с десетки отличия.


ИЗБРАНО