CBS Reality: Най-злите убийци в света

3 април 2020 | 11:13 Дачев
От 13 април поредицата "Най-злите убийци в света" ("World's Most Evil Killers") се завръща с четвърти сезон по CBS Reality - всяка делнична вечер в 22:00 ч.

Можем да видим нова колекция от най-прочутите убийства на всички времена. Първият епизод е посветен на Джон Суини (John Sweeney), известен още като „Ловецът на скалпове“. Първата жертва на Суини е 33-годишният американски модел Мелиса Халстед, която е идентифицирана 18 години, след като тялото й е открито в канала Уестерсингел в Ротердам. Втората му жертва е 31-годишната британка Пола Фийлдс, която също е разчленена и открита в Риджънтс канал в Лондон  през 2001 година. 
 
Накрая Суини е арестуван след направена връзка между двете убийства и през април 2011 година 54-годишният убиец, родом от Ливърпул, е обвинен за двете убийства на ившите си приятелки и осъден на доживотен затвор.
 
Интервюиращите разговарят с друга бивша приятелка на Суини – Дила Балмър, която им разказва от първо лице какво представлява съжителството с контролиращ и склонен към насилие двоен убиец. Те интервюират и инспектора-детектив Стив Смит, който е работил по случая заедно със сериозен екип от Отдел „Убийства и тежки престъпления“.
 
* * * * * * *

"Правосъдие със задна дата" ("Cold Justice") - трета част на сезон 2
От 12 април, всяка събота и неделя в 22:50 ч.
 
Поредицата проследява дейността на бившия прокурор Кели Сиглър (Kelly Siegler) и екип от следователи, работещи на терена на местопрестъплението, и детективи, които разнищват студени досиета. Сиглър, която е била прокурор в Тексас в продължение на 21 години, разрешавайки успешно 68 случая на убийство, и нейният екип от следователи и подготвени детективи прилагат огромните си познания и опит в работата си, която има за цел на помогне на местните правоприлагащи служители и на семействата на жертвите на жестоки престъпления да стигнат до истината.
 
Със свеж поглед върху старите доказателства, умения за разпит от най-висша класа и достъп до съвременни ДНК технологии и лабораторни изследвания, Сиглър е решена да намери законно и емоционално разрешение на случаите. Поемайки ново неразкрито престъпление всяка седмица, екипът преразглежда внимателно доказателствата, разпитва заподозрените и свидетелите и върви по следите, за да разреши случаи, които иначе биха останали неразгадани.
 
В първия епизод на новия сезон Кели и Аби разследват изчезването през 2012 г. на млад баща, който пътувал до Айдахо, за да присъства на семейно събиране, но така и никога не се появил там, както и никъде другаде. С увеличаването на списъка на заподозрените, ще може ли екипът да разкрие истината зад това изчезване?


ИЗБРАНО