HBO ще плаща на актьорите за забавени сериали

1 април 2020 | 14:14 Дачев
Според изтекли в медиите информации, HBO започва да изплаща възнаграждения на участниците в поредици, които са засегнати от разпространението на корона вируса. Схемата на изплащането е 25% сега, 25% при възобновяване на продукциите и останалите 50% при начало на снимките. Засега не се съобщава дали други хора от екипите ще получават хонорари.

По подобен начин и в Netflix гарантираха минимални възнаграждения за членовете на актьорски състав, чиято продукция е спряна заради епидемията. Подобно на Netflix, фирмата-майка на HBO - WarnerMedia - предоставя общо 100 милиона долара компенсации на служители, засегнати от провалени проекти.

Засегнатите от епидемията продукции на HBO са "Наследници", "Бари", "Праведните Джемстоун" и "Еуфория". 

Междувременно телевизионните и стрийминг платформи отбелязват огромен скок за кратко време в популярността си, след като зрителите си стоят вкъщи. Според WarnerMedia, общата телевизионна гледаемост и нараснала напоследък с 20%. Компанията трябва да пусне своята стрийминг услуга "HBO Max" през месец май.

* * * * * * *

В България, стрийминг платформата "HBO Go" добавя 11 заглавия в съдържанието си. От днес, 1 април, е достъпен за гледане реверансът на Тарантино към уестърн жанра - „Имало едно време… в Холивуд“, както и два пълни сезона за binge-watch на гангстерската мотоциклетна драма „Маите, Южна Калифорния("Mayans M.C.").
Джоди Комър и Сандра О се завръщат в третия сезон на „Убивайки Ийв("Killing Eve") под режисурата на двете изключително талантливи дами - Фийби Уолър-Бридж и Вики Джоунс. Същите две дами, вече в сътрудничество с HBO, стоят и зад новото предложение - сериала „Бягай“ ("Run", 2020), което държи сюжета и вниманието в задъханото темпо на главните герои.
 
Свръхестествената линия има продължение в три сериала, първият от които е комедийната поредица за вампири „Какво правим в сенките“. Базиран на света от едноименния филм от 2014 г. сериалът успява да извади сюжета от преекспонирания жанр и да ви накара да се смеете. В другото ново предложение „Ужаси в града на ангелите" ще видим Натали Дормър във водеща роля, а един от най-гледаните сериали в платформата за миналата година „Русалка("Siren") се завръща с трети сезон за радост на по-младите фенове.
 
Във втората половина на април ще можем да се насладим на Кейт Бланшет, звездата в минисериала "Мисис Америка" ("Mrs. America"), който разказва истинската история на няколко жени, стоящи в основата за движението за равни права с мъжете.
 
Излиза и новият пълнометражен филм на HBO „Лошо образование("Bad Education", 2019), начело на чийто впечатляващ състав е Хю Джакман. Драмата по действителен случай разследва схема за корупция в държавни гимназии в Щатите.



ИЗБРАНО