Разкритие за агент под прикритие в организацията на Левски

21 февруари 2020 | 14:50 Дачев
В съботната вечер Теодора Енчева представя филма „Ти ли си, Джингиби?
 
На 22.02.2020 г. от 19.30 ч., репортерът на bTV Теодора Енчева и операторът Павел Баев тръгват по следите, оставени от новите 16 документа за Апостола на свободата Васил Левски и за участниците в Арабаконашкия обир. 
 
Зрителите на "bTV Репортерите" ще станат свидетели на ексклузивно разкритие за специален агент под прикритие на турската полиция в организацията на Левски. 
 
Защо агентът говори български? Теодора Енчева търси отговорите чрез новооткритите документи в Османския архив в Истанбул за делото и живота на Апостола, от които става ясно и че Левски е възприеман от тогавашната Османска власт като много опасен човек за властта.
 
Във филма „Ти ли си, Джингиби?“, за първи път почти век и половина след обесването, зрителите ще научат от автентичен източник как е изглеждал Васил Левски. Какви са новите хипотези на водещи историци за периода на Възраждането за това кой е предал най-големия български революционер? Отговорите на този и други въпроси – веднага след централната емисия на "bTV Новините".


ИЗБРАНО