Кристина Налбантова: „Под карантина“ в bTV Репортерите

14 февруари 2020 | 11:38 Дачев
Най-голямата карантина в съвремието ни и коронавирусът, довел до нея - тази събота, веднага след централната емисия на bTV Новините
 
В съботната вечер на 15 февруари, екипът на bTV Репортерите, в лицето на журналистката Кристина Налбантова и оператора Николай Кънчев, ще разкаже за предизвикателствата, пред които се изправи Китай и целият свят.
 
В навечерието на 2020 година, когато Китай докладва на Световната здравна организация за увеличаващ се брой случаи на пневмония с неясен причинител, все още никой не знае, че може би сме изправени пред епидемия. На 7 януари става ясно, че светът се сблъсква с непознат досега вирус - нов щам на коронавируса. По-късно СЗО обяви тази зараза за глобална заплаха. 
 
Заразените вече са десетки хиляди, а броят им се увеличава с всеки изминал ден. До този момент новият коронавирус взе живота на над 1000 души, а медицината все още не знае как да го лекува. Екипът на bTV Репортерите ще разкаже и за уникалните по мащаба си мерки, които предприе целият свят в опит да ограничи епидемията. 
 
Във филма „Под карантина“ зрителите ще станат свидетели и на безпрецедентната медицинска евакуация на български студенти, попаднали в центъра на заразата - град Ухан. За операцията от първо лице ще разкажат двамата пилоти, които върнаха сънародниците ни у дома.


ИЗБРАНО