Студио по NOVA и награди „Оскар“ по Kino Nova, 9-10 февруари

3 февруари 2020 | 13:26 Дачев
Специално студио „Златната нощ“ с Ива Софиянска-Божкова и Мариян Станков-Мон Дьо
 
Вечер, изпълнена със звезден блясък, очаква зрителите на NOVA броени часове преди раздаването на най-дългоочакваните кинонагради – „Оскар“. Малко преди полунощ на 9 февруари по NOVA, Ива Софиянска-Божкова и Мариян Станков-Мон Дьо ще потопят киноманите в атмосферата на Холивуд и киносъбитието на годината. Заедно с едни от най-известните български актьори, продуценти и кино критици, водещите ще коментират актуалните новини около подготовката на церемонията, червения килим и номинациите в престижните награди „Оскар“. 
 
В студиото като ко-водещ ще бъде и поознатата с кинорубриката си в „На кафе“ Андреа Банда Банда, която ще проследи последните приготовления на звездите преди да минат по Червения килим.
 
„Отново без водещ! Отново бели! Интригата е поставена още на старта. Това е финалът на Сезонът на наградите. За американците Оскарите са като барбекюто за 4-ти юли, по-чакани са от Супербоул. Интригата се върти около филмите и режисьорите и там буквално ще се лее кръв. Това е годината, в която се завръщат любимците, част от елитния отбор на Холивуд. Ал Пачино, Антъни Хопкинс, Том Ханкс, Рене Зелуегър и Шарлийз Терон не са получавали номинации повече от десетилетие.
 
Нещо любопитно, което изчислихме: в категорията за поддържаща мъжка роля средната възраст на номинираните е 71 години. Ако погледнем към двете мъжки актьорски категории, средната възраст е 60, докато при жените възрастта пада на 40 години“ - коментират Мон Дьо и Софиянска-Божкова.
 
Тази година най-много номинации събира филмът „Жокера“. Непосредствено след него се нареждат криминалният епос на Скорсезе „The Irishman“ и „Имало едно време… в Холивуд“ на Тарантино. За „Оскар“ ще се борят още одисеята от Първата световна война на Сам Мендес „1917“, и пробива на годината – южнокорейската класова сатира „Паразит“.
 
Повече от интересни са и номинациите при актьорите, сред които се нареждат още титанични имена като Хоакин Финикс, Леонардо ДиКаприо, Антонио Бандерас, Джо Пеши, Скарлет Йохансон, Брад Пит, Кати Бейтс и Марго Роби.
 
Специалното студио Треска за Оскари: „Златната нощ“ започва в 23:50 ч. на 9 февруари по NOVA и ще продължи до 03:00 ч., когато зрителите ще могат да проследят на живо церемонията по връчване на 92-те награди „Оскар“ по кабелния филмов канал KINO NOVA. Кои ще бъдат големите победители, предстои да разберем съвсем скоро.


ИЗБРАНО