Нов сезон на „Като две капки вода“: зрителски осми участник

17 януари 2020 | 13:08 Дачев
За първи път в предаването наред със звездите на сцената ще се качи обикновен човек, който през целия сезон ще пее рамо до рамо с тях

Днес в 24:00 ч. изтича срокът за заявяване на кандидатури за участие за 8-ми претендент в 8 сезон на шоуто "Като две капки вода" през кастинг сайта nova.bg/kapki. До вчера изпратените кандидатури бяха 1216.
 
Няма специфични ограничения за професия или образование, условието е кандидатите да са навършили 18 години.
 
„Изгледали сме всички видеа до момента, аз, Влади, Кико, нашия режисьор, и Дони, който е музикален продуцент на формата, ще изберем тримата най-добри участници, които ще бъдат обявени другата седмица. Ще отворим линиите за гласуване, а зрителите ще имат последната дума за избора на 8-мия участник в новия сезон“, разкри продуцентът Маги Халваджиян в студиото на „На кафе“ в четвъртък.
 
Идеята е форматът да се отвори за обикновените хора.
„В седемте години, в които снимахме „Като две капки вода“, лично аз съм свидетел колко много писма пристигаха в офиса ни, на лични съобщения във фейсбук ми пишеха хиляди хора, който предлагаха да разчупим малко формата. Тази година обаче поумувахме с Влади и си казахме: „Представи си, че се яви някои уникален талант и вземе, че спечели!“ Има много хора с потенциал, но повечето ги мързи да го развиват и да се подготвят. Често в кастингите виждаме много талантливи, но неподготвени за случая кандидати“, допълни той.
 
Кой избира осмия участник?
„На много хора не им се вярва, че конкурсът е реален - смятат, че е измама. Но това си е един напълно реален шанс един човек да се изяви на най-гледаната сцена в страната. Условието на кастинга е да имитира на видеозапис три от любимите звезди. На тези, които преценим, че имат потенциал, изпращаме допълнителни задачи“, поясни главният сценарист на шоуто Влади Априлов
 
В новия сезон ще има още една промяна: журито ще е постоянно и ще включва трима души – Хилда, Фънки, а последният за момента остава в тайна.
Звездите са избрани, но частично, тъй като все още не се знае какъв ще бъде полът на участника, който ще бъде избран от зрителите, а в шоуто участват общо четирима мъже и четири дами. "Държим няколко звезди в резерв и в очакване. В шоуто ще влязат хора, за които публиката не подозира, че биха могли да влязат в този формат", разяснява сценаристът.