”Необяснимото с Уилям Шатнър” по History

13 януари 2020 | 11:59 Дачев
Нова ексклузивна поредица от 14 януари - всеки вторник, 23:00 ч.
 
От продуцентите на „Извънземни от древността“ и „Проклятието на остров Оук“, сега по канал History тръгва „Необяснимото“ - едночасов документален сериал, който изследва най-вълнуващите, странни и необясними загадки. 
 
Изпълнителен продуцент и водещ на поредицата е носителят на наградите „Златен глобус“ и „Еми“ актьорът Уилям Шатнър (сериалите „Стар трек“, „Адвокатите от Бостън“). Всеки епизод представя убедителни доказателства от учени, историци и свидетели, всеки от които се опитва да хвърли светлина върху това, как едно наглед невъзможно нещо е могло действително да се случи. 
 
От тайнствени структури - като Кораловия замък от Флорида - и така наречените “лоши” места - като прокълнатия “Бял град” в Хондурас, - до странни същества и причудливи ритуали, „Необяснимото“ ще изследва обекти, които са озадачавали човечеството в продължение на векове.

* * * * * * *
 
По History вървят още поредиците "Извънземни от древността" (от 1 януари) и "Проклятието на остров Оук" (от 7 януари).
 
"Извънземни от древността: Най-голямото доказателство"
Всяка сряда и петък, 21:00 ч.
 
Теоретикът на древната астронавтика Джорджо Цукалос разглежда някои от най-убедителните световни доказателства в подкрепа на теорията, че в далечното минало извънземните са посещавали Земята. В цял свят древни конструкции и гравирани изображения свидетелстват за това, че първите хора са имали контакт със същества, дошли от небето. Възможно ли е това да бъде вярно? Отговорът на теоретиците на древната астронавтика е “Да”. 
 
Поредицата изследва някои от най-интригуващите археологически, научни и исторически открития, за които мнозина смятат, че са доказателства за контакти с извънземни в миналото. 
 
"Проклятието на остров Оук"
Всеки вторник, 22:00 ч.
 
Рик, Марти и екипът от остров Оук се завръщат за най-големия сезон досега, екипирани с по-голяма решителност, повече ресурси и по-модерна от всякога технология в стремежа си да разрешат 224-годишната загадка на старото съкровище. След като сеизмичното изследване, проведено в края на последния сезон, откри възможното наличие на потънал кораб, заровен в триъгълното блато, екипът ще използва сонарно тръбно свредло, стратегически гмуркания и най-накрая – големи исторически разкопки, за да открие какво се крие на дъното. 
 
В сътрудничество със собственика на имота Том Нолан – син на покойния Фред Нолан, Рик, Марти и Крейг Тестър ще имат безпрецедентен достъп до части от острова, които се надяват да им донесат отговори на въпросите и самото съкровище.



ИЗБРАНО