Космонавти разкриват детайли за Вселената в „Авиошоу“

4 декември 2019 | 12:15 Дачев
На 7 декември 2019 Bulgaria ON AIR ще излъчи ексклузивни интервюта със световноизвестните Жан-Франсоа Клервоа и Александър Лазуткин
 
Кога могат да започнат полетите до Луната и Марс, как се развива международното сътрудничество в изследването на Космоса и как се сбъдва една мечта? Отговорите на тези и още въпроси ще дадат двамата космонавти в предаването „Авиошоу“ по Bulgaria ON AIR на 7 декември от 16:00 часа. 
 
Авторът и водещ на предаването Александър Богоявленски разговаря за втори път с Клервоа по време на престижния форум на директори и председатели на бордове на авиокомпании и производители от цял свят APG World Connect, който се проведе в Монако в началото на ноември.
Екипът на Авиошоу бе единственият от България, поканен на значимото събитие.
 
„Ще се върнем на Луната със сигурност в следващите 10 години. Може би няма да бъде през 2024 г., както обявиха САЩ. Трудно е да подновиш разработките за апаратите за кацане на Луната. Имаме ракета, имаме космически кораб, но нямаме апарат за кацане“, каза Клервоа пред „Авиошоу“.
 
В края на ноември, по време на Дните на авиацията и Космоса в София, „Авиошоу“ се срещна и с руския космонавт Александър Лазуткин.
„В началото имаше само 2 страни - САЩ и СССР. Но сега европейските държави се научиха да строят космически кораби, да правят ракетоносители. Китай излезе в Космоса и също започна сам да се развива. Вече не са само 2 страни, а могъща група. Сега вече живеем във време, когато ще видим нов скок в Космоса", каза Лазуткин.
 
„Авиошоу“ е в събота следобед, а епизодите на предаването можете да гледате и в YouTube.


ИЗБРАНО