Сериалът „Наркос“ тръгва на 3 декември по bTV Action

25 ноември 2019 | 11:06 Дачев
Историята на Пабло Ескобар - поредицата представя основаването и разрастването на кокаиновата империя в Колумбия и САЩ
 
От 3 декември (вторник), в 20 часа, по bTV Action ще започне излъчването на хитовия американски сериал „Наркос“ ("Narcos", сезони 1, 2 и 3), който разказва за живота на наркобоса Пабло Ескобар и началото на неговата империя. 

При подготовката на сезон 4 през септември 2017 г., мениджър локации на сериала бе убит в Мексико.
 
Сюжет:
В края на 70-те години на миналия век Ескобар е бил утвърден търговец на незаконни стоки като алкохол и цигари в Меделин. А след това с Матео Морено, чилийски изгнаник и подземен химик, започват да разпространяват кокаин в Съединените щати. Това води до голям поток от щатски долари към Колумбия и ескалиращо насилие. Затова американците изпращат група от Организацията за борба с наркотиците, за да се справи с проблема.
 
В сюжета на сериала са вмъкнати автентични персонажи и събития, както и документални кадри. Интересен факт е, че наркобаронът дарява пари на болници и църкви, както и на програми за хранителни помощи за бедните колумбийци, като така си спечелва прозвището Робин Худ и уважението на хората, въпреки незаконите си деяния.
 
Главната роля на Пабло Ескобар в сериала се изпълнява от бразилския актьор Вагнер Моура, номиниран за най-добър актьор в телевизионна драма на наградите „Златен глобус“ през 2016 г. за ролята си в продукцията.
Другите главни актьори в сериала са Педро Паскал (Чили), Бойд Холбрук (САЩ) и Паулина Гайтан (Мексико).

Благодарение на добрия актьорски състав, сериалът е номиниран за „Най-добър телевизионен сериал“ в категория „драма“ на наградите „Златен глобус“ 2016 и за „Любим драматичен сериал“ на престижния американски конкурс „People's Choice Awards“ през 2017.
 
Всеки делничен ден от 20 ч. зрителите ще могат да следят историята на Пабло Ескобар и неговата наркоимперия.