bTV Новините отбеляза 19 рожден ден, отличи журналисти

19 ноември 2019 | 11:59 Дачев
 На 18 ноември екипът на bTV Новините отбеляза 19-ия си рожден ден и по традиция, след вътрешно гласуване, отличи репортер, кореспондент, оператор, продуцент и монтажист на 2019 година. 
 
Журналистите в нюзрума на bTV оцениха най-високо работата на Нели Тодорова през изминалите 12 месеца и тя получи признанието „Репортер на годината”.
Журналистката с експертна насоченост в сферата на икономиката и бизнеса заслужи високото отличие с работата си по задълбочени журналистически разследвания, сред които скандала „Терасагейт“, както и с отразяването на значими събития като теча на лични данни от НАП, проследяването на проектите за АЕЦ „Белене” и „Турски поток” и други актуални теми от вътрешния живот на страната. 
 
За кореспондент на годината редакцията на bTV Новините отличи Дани Атанасова с награда за работата ѝ по отразяване на събитията в Ямбол и региона.
 
Признание за своя професионализъм получиха и:
- Веселина Петракиева, която вече 4 пъти грабва приза „Продуцент на годината“,
- Борис Пинтев, който стана „Оператор на годината“ за трети път и
- Красимир Георгиев, отличен за „Монтажист на годината” за създаването на редица репортажи и филми за новините и актуалните предавания на телевизията. 
 
„Хората, които спечелиха признанието на колегите си, са сърцето и душата на редакцията. С таланта и усилията си те продължават да мотивират всички останали, а работата им е видима и значима за всички наши зрители“, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт на bTV Media Group.
 
* * * * * * *
 
Наред с всекидневните задачи и предизвикателства, през 2019 г. bTV реализира и най-високотехнологичния проект в историята си. Новото интегрирано студио е уникално за Централна и Източна Европа и вече няколко месеца е дом на новините, прогнозата за времето и спорта на bTV, както и на популярните предавания „Тази сутрин“, „Преди обед“ и „Лице в лице“. Пространството се превърна и в първото по рода си 360-градусово изборно студио - на 27 октомври и 3 ноември т.г.