”Европа отвисоко” по National Geographic от 10 ноември

1 ноември 2019 | 11:43 Дачев
Впечатляващата нова поредица в 6 епизода представя зрелищни въздушни кадри на някои от най-живописните европейски държави, култури и забележителности
 
National Geographic поема на една незабравимата обиколка по въздух над стария континент, като разкрива великолепни гледки, уникални прозрения и дава нова перспектива към някои от най-ценните културни и географски забележителности на Европа. „Европа отвисоко("Europe From Above") ще се излъчва всяка неделя от 10 ноемри 2019 г., в 22 часа.

Трейлър
 
Заснет в рамките на една година, документалният минисериал изследва в изумителни визуални детайли културата, историята, иновациите и инженерните постижения, които формират този изключителен континент и хората, които го наричат свой дом. Уникалната кинематография позволява на зрителите за секунди да станат свидетели на смяната на сезоните - през магичния взрив от цветове при разцъфването на лалетата в Холандия до замръзването на каскадните водопади в италианските Доломити.
 
Всеки отделен епизод ни пренася в различна европейска държава. Спиращото дъха визуално пътешествие подчертава и възхвалява създаденото от природата. Същевременно, разказва и човешките истории и постижения, които придават съвременния облик на тези модерни европейски нации. 
 
В течение на поредицата, зрителите ще имат възможността да се понесат над добре познати места като все още недовършената „Саграда Фамилия“ в Испания, по която архитектите продължават да работят ден и нощ; красивите исторически вятърни мелници и плаващи домове на Холандия; проекта „Eden“ във Великобритания, където  ще видим смели градинари, които се опитват подкастрят изсъхнали клони, докато висят от покрива на съоръжението. Други запомнящи се моменти включват гледки от тропически курорт, разположен в огромен бивш авиационен хангар в Германия, най-големия замък в света на територията на Полша и ледената писта за автомобили в Италия, която кара сърцата туптят учестено.   
 
Мат Тейлър (VP, Head of Programming, Factual, National Geographic UK, Europe and Africa) споделя:
„Посредством спиращите дъха кадри и впечатляващо внимание върху детайла, присъщи за National Geographic, „Европа отвисоко“ демонстрира невероятната трансформация на континента в рамките на една календарна година – от ведрия, изпълнен с енергия живот през лятото до вкочаняващия студ на зимата, и периодите помежду им. Отвеждаме зрителите на едно великолепно визуално пътешествие, каквото до известна степен само National Geographic може да предложи и се надяваме, че всички ще бъдат запленени от поредицата и ще се присъдят към това уникално приключение през територията на региона.“
 
* * * * * * *
 
Епизодите включват: 
 
„Европа отвисоко“: Италия
10.11.2019, 22 ч.
 
Камерите прелитат над съкровищата на древен Рим, промъкват се през тесните канали на Венеция или заснемат лодките на най-умелите рибари по крайбрежието на Сицилия. Хвърляме поглед над безстрашните изследователи, които изкачват кратера на вулкана Етна в Италия, над особените съоръжения за бране на маслини в Пулия или се спускаме по продължението на ледена писта, в най-странното училище за супер коли, високо в Алпите.
 
„Европа отвисоко“: Германия
17.11.2019, 22 ч.
 
Ще се носим над фабрика с размерите на голям град и ще летим успоредно с движещ се трамвай. Ще видим отвисоко и най-голямата наземно превозно средство в света. Германия е държава, която има и своята странна страна. Заедно ще се спуснем над тропически курорт, намиращ се в бивш авиационен хангар и ще обиколим десет миниатюрни острова, където жителите имат свой собствени влакове.
 
„Европа отвисоко“: Холандия
24.11.2019, 22 ч.
 
Това уникално въздушно пътешествие ще разкрие иновациите, които са направили Холандия технологичен гигант. Ще прелетим над историческите вятърни мелници, футуристичните парници , модерните турбини и плаващите жилища. Ще разкажем и за борбата на Холандия за отвоюване на земя за живеене и поминък. Странните крепости загатват за битките на нацията за независимост, а своеобразните  празненства по случай Нова година изкарват на показ духа на местната общност.
 
„Европа отвисоко“: Великобритания
01.12.2019, 22 ч.
 
Това впечатляващо пътуване по въздух ни показва Великобритания, през един съвършено нов поглед. Летящите камери преминават над Giant's Causeway, докато работници почистват морето, с помощта на своите джетове. Камерите заснемат смелите градинари, които работят с моторни триони, докато висят от покрива на проекта „Eden“, преминаваме и през небето на Лондон докато се извършва пролетното почитане на един от най-високите небостъргачи.  
 
„Европа отвисоко“: Полша
08.12.2019, 22 ч.
 
Спускаме се над най-големия замък в света, прелитаме покрай фойерверките над Краков и ставаме свидетели на премеждията на Европейския бизон, най-голямото животно в Европа.  Ще разберем, че Полша е в процес на главозамайваща  трансформация, докато наблюдаваме как работниците във Варшава усилено строят сградата, която предстои да стане най-високото здание в Европейския Съюз.
 
„Европа отвисоко“: Испания
15.12.2019, 22 ч.
 
Издигаме се над „Саграда Фамилия“ в Барселона, където архитектите неуморно се трудят, за да завършат строежа на забележителната сграда. Ще придружим смелите водолази, които  се спускат в дълбините край острите подводни скали в търсене на най-редкия вид ракообразни животни, след което ще се отправим и към една от най-грандиозните изоставени постройки в сърцето на северните планини на Испания.


ИЗБРАНО