Перкусионен ансамбъл „Акцент“ в студиото на Анфас

18 октомври 2019 | 15:17 Дачев
Те са истински и вдъхновени продължители на делото на професор Добри Палиев и славата на българската перкусионна школа. Те са талантливо семейство, обединено и от любовта към музиката и преподаването. Малката им дъщеря Василена Серафимова е сред най-ярките и световнопризнати перкусионисти, а успехите на многобройните им ученици и възпитаници по цял свят са безчет.
 
Преди четвърт век Симеон и Августина Серафимови създават в родния си Плевен младежки перкусионен ансамбъл „Акцент“, който освен, че се е превърнал в културна емблема на града, не спира да бъде и търсен гост на много фестивални и европейски сцени. Младежите - участници в него, порастват и се сменят, но неизменно остава високото изпълнителско ниво на състава, любовта и вдъхновението, с които музицират, печелят награди и сърцата на публиката.
 
В студиото на „Анфас“ дни преди големия концерт, посветен на творческия им юбилей в зала "България", ще гостуват създателите на вече 25-годишния младежки перкусионен ансамбъл „Акцент“: семейство Августина и Симеон Серафимови.
 
"Анфас" с автор и водещ Олга Бузина -  събота, 19 октомври 2019 от 20:30 ч. по TV1.
 
Повторенията са в неделя, понеделник и сряда.


ИЗБРАНО