Кметски диспут за София по bTV във вторник 18 ч.

18 октомври 2019 | 10:29 Дачев
Претендентите за кмет на столицата застават пред Антон Хекимян в оспорван дебат на 22 октомври - на всички bTV платформи
 
Под мотото „Местните 2019: Отново ти местиш!“, bTV, bTV Radio и btvnovinite.bg продължават да информират обществото за всичко важно, което може да въздейства върху живота на хората и напредъка на местно ниво през следващите 4 години. 
 
Във вторник от 18 ч. в широк дебат за бъдещето на София пред Антон Хекимян ще застанат петимата претенденти за кметския стол, които събират най-високо обществено доверие (според експресно социологическо проучване на „Маркет Линкс“ по поръчка на bTV, проведено в София сред 500 лица над 18 г. в периода 23-28 септември 2019 по метода на прякото лично интервю)
 
Интерактивният диспут с участието на Мая Манолова, Йорданка Фандъкова, Борислав Игнатов, Ангел Джамбазки и Борис Бонев ще засегне ключови теми, свързани с правомощията на столичния кмет, сред които: 
- бюджет и евросредства,
- образование,
- социална политика,
- пътища и ремонти и други.
Водещият Антон Хекимян ще постави на фокус и темата за замърсения въздух, за да научат зрителите и слушателите каква е визията на претендентите за справянето с един от най-сериозните за софиянци проблеми.
 
Кандидат-кметовете ще отговарят и на зрителски въпроси, които ще могат да бъдат задавани във фейсбук-страницата на "bTV Новините".
 
В последната част от дебата, петимата участници в битката за София ще бъдат подложени на кръстосан огън, като ще могат да си задават неудобни въпроси един на друг.
 
* * * * * * *
 
Арена на дебата на 22 октомври ще бъде новото студио на bTV Новините, което за първи път от създаването си ще се използва като 360-градусов сет в рамките на една телевизионна продукция. Дебатът ще постави кулминацията на предизборните срещи на зрителите с кандидатите за кметските постове на всички bTV платформи точно 5 дни преди решаващия вот.
 


ИЗБРАНО