Нови лица на спортните новини по NOVA

1 октомври 2019 | 17:28 Дачев
От днес, 1 октомври 2019, екипът на спортната редакция на NOVA се увеличава с двама доказани професионалисти –  Валерия Видева и Александър Костадинов.
Новите лица на телевизията ще обобщават водещите акценти в спортните емисии. 
 
С богатия си опит в областта на спортната журналистиката, Валерия и Александър ще информират зрителите за най-важното от света на спорта, налагайки спортната редакция на NOVA като предпочитан източник на информация.
 
Миляна Велева, директор „Новини и актуални предавания“:
„Като водеща медийна група на пазара, Нова Бродукастинг Груп винаги се стреми към най-високите стандарти. Затова привличането на Валерия Видева и Александър Костадинов за нас е от важно значение. И двамата са познати със своята журналистическа работа и с присъствието си в NOVA ще допринесат за още по-качественото и интересно спортно съдържание!“
 
Веселин Василев, директор отдел "Спорт":
„Присъединяването на две нови лица със сериозен опит в спортната журналистика е предпоставка за утвърждаването на спортния екип на NOVA като един от най-успешните и доказали се в родния ефир. Ще продължим да обновяваме екипа си и да привличаме най-добрите журналисти, защото Нова Броудкастинг Груп е пример за професионализъм“.
 
* * * * * * * *
 
Александър Костадинов е журналист с дългогодишен опит, работил в различни медии като водещ на новини, редактор, репортер и анализатор. 
Александър е и един от международните съдии на България по футбол, като в периода между 2010-2015 г. съдийства на 26 футболни срещи на FIFA и UEFA. Той е още съдийски наблюдател към БФС и международен съдия на Българска Асоциация Мини Футбол, а в момента е съдия на Световното първенство по мини футбол в Австралия.
 
Спортът винаги е бил неделима част и от живота на Валерия Видева.
Като дъщеря на треньора по лека атлетика Лиляна Видева, ежедневието на Валерия от малка е свързано със стадиона и пистата. Завършила е "Журналистика" в УНСС, а в момента следва магистратура "Реклама и публична комуникация" в СУ. В продължение на шест години работи в спортната редакция на БНТ, където отразява Олимпийските игри в Рио през 2016-та, Пьонгчанг през 2018-та, Световното първенство по футбол 2018-та и много други спортни събития.


ИЗБРАНО