Симеон Сакскобургготски в „Неделята на NOVA”

20 септември 2019 | 13:35 Дачев
Ексклузивно в Деня на независимостта, за българската независимост и съвременните зависимости в „Неделята на NOVA“ (22 септември, 16:55 - 19:00 часа) ще говори последният български цар Симеон Сакскобургготски
На 22 септември, публицистичното предаване ще излъчи интервю с внука на княз Фердинанд I, който прие в двореца "Врана“ водещата Мая Костадинова
 
Поводът на специалната среща е обявената независимост на България на 22 септември 1908 г. в църквата „Св. 40 мъченици“ във Велико Търново, където княз Фердинанд I приема титлата цар на българите. Екипът на „Новини и актуални предавания“ на NOVA изненада бившия министър-председател с колекционерския албум „Небесни закрилници на дома“ с пожеланието закрилниците над България да бъдат много. 
 
* * * * * * *
 
След като през изминалата седмица разследването на Васил Иванов се превърна във водеща новина, тази неделя той ще покаже на зрителите темата в развитие. Иванов разкри шокираща преполагаема злоупотреба на лекар в държавната болница в Пазарджик, поставял - според журналиста - стентове на здрави пациенти. 
 
В резултат на разследването, специализираната прокуратура назначи комплексна проверка, а Българският лекарски съюз сезира етичната комисия. 
 
Кой допуска подобни неща в държавната болница в Пазарджик, разследващият екип на „Неделята на NOVA” разкрива в продължението, търсейки отговорите от директора на медицинското заведение Васил Вълчев.
 
* * * * * * *
 
Престъпление и наказание - в студиото на публицистичното предаване говори министърът на вътрешните работи Младен Маринов
 
Какъв е коментарът му за шпионския скандал с председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов, как се развиват разследванията на тежки убийства в страната и какви мерки ще вземе МВР за справяне с битовата престъпност?
 
* * * * * * *
 
В авторската си рубрика Мариан Станков-Мон Дьо представя едно интервю "право в десетката" - тази седмица му гостува една от най-успешните българки в световния спорт Мария Гроздева.
 
На 22 септември се навършват 18 години от спечелването на първото й олимпийско злато от игрите в Сидни. Тази година шампионката завоюва още един успех, осигурявайки си седмо участие на олимпийски игри в Токио през 2020 г. 
 
За любовта, времената, в които живеем, историята, рака и семейството - Мария Гроздева говори пред Мон Дьо без притеснение, така, както и стреля. 


ИЗБРАНО