Училището - първата сцена за таланта

11 септември 2019 | 13:01 Дачев
„България търси талант“ даде старт на спектаклите с фен събитие и послание към учениците 
 
Броени дни преди старта на формата, звездното жури в състав Катерина Евро, Ицо Хазарта и Славена Вътова, както и водещите  Сашо Кадиев и Даниел Петканов дадоха старт на впечатляващите спектакли с фен събитие и поздрав към учениците.
Те се обърнаха към децата с посланието, че първата сцена, на която можеш да покажеш своя талант и да го развиеш е училището. Затова окуражиха малките за предстоящия първи учебен ден и ги призивоха да работят усърдно върху това, което им доставя радост, за да го превърнат в уникален талант.
 
Телевизионното шоу стартира на 15 септември за да покаже, че човешките дарби са безгранични. Затова и мотото на 6-тия сезон е „Невероятното не е невъзможно“. 
Всяка неделя от 20:00 часа журито и водещите ще поощряват хората, вложили труд и фантазия, които покажат нещо смело и уникално на сцената на „България търси талант“. Един от тях ще спечели 50 000 лева и ще се превърне в звезда.
 
На събитието за фенове, Славена Вътова демонстрира ефирен танц в компанията на 6-годишната Мишел Попов и балетиста Васил Дипчиков. Чрез хореографията Мис България 2006 г. година пресъздаде ежедневието на една модерна жена и майка, която подкрепя израстването на своите деца. 
Катерина Евро разказа как е подходила в развитието на многото таланти на своят син – Сашо Кадиев. Водещият на „България търси талант“ подчерта качествата и популярността на своя колега Даниел Петканов, който се радва на повече от 450 000 фенове в социалните мрежи, а след това разказа басня Жан дьо Лафонтен и изпълни акапелно парче на Кет Стивънс.
 
Ветеранът в журито Любен Дилов-син се обърна към стотиците гости на събитието с признанието, че в момента се отдава на един от любимите си таланти – дайвинг в екзотичните води на остров Мадагаскар и съвсем скоро ще сподели преживяването със зрителите на bTV.  
 
Финал на събитието дадоха финалистката от пети сезон Жаклин Таракчи и победителите "Виво Монтана".