Григор - Даниил на US Open от 23:00 ч. по Евроспорт 1

6 септември 2019 | 15:46 Дачев
Коментаторите -с прогнози за историческата среща
 
Тъкмо в деня, в който честваме една от най-важните дати в нашата история, Григор Димитров може да направи най-големия подарък на България и да се класира на исторически финал на турнир от Големия шлем. 
 
Само преди две седмици това изглеждаше немислимо, особено след трудния период на Григор, през който той загуби 7 от общо 8 изиграни мача през лятото. Но в Ню Йорк нашата първа ракета успя да преоткрие играта си и отново да намери вдъхновението и печелившата формула, които са така необходими в големите мачове. 
 
За нашето момче това ще бъде трети полуфинал в Мейджърите след Уимбълдън 2014 и Australian Open 2017, когато беше спрян съответно от Джокович и Надал, като особено драматичен бе мачът в Мелбърн, който накара цяла България да залепне за телевизорите в онзи мразовит януарски ден. 
Обикновено сме свикнали да виждаме в полуфиналното каре имената на Федерер, Надал и Джокович, но сега само испанецът успя да стигне до тази фаза и той се намира в долната част на схемата. Това предоставя изключителна възможност, както за Григор, така и за Медведев - и всичко опира до въпроса, кой ще изиграе по-добре картите си в този съдбоносен момент.
 
"Българинът влиза по-съхранен физически в този двубой, с мач по-малко заради отказването на Чорич и с огромно самочувствие", отбеляза Николай Драгиев, коментатор в Евроспорт.
 
* * * * * * *
 
Прякото предаване на Евроспорт 1 започва в 23:00, а 15 минути по-рано ще стартира студиото, в което Барбара Шет и Матс Виландер ще разкрият своите прогнози за мача Григор Димитров - Даниил Медведев.
 
Зад пулта ще бъдат Юлиан Стаматов и Николай Драгиев, който сподели своето мнение за съдбоносния двубой:
"Това ще бъде третият мач между двамата, като до момента са си разменили по една победа през 2017. Смятам, че това едва ли може да бъде сериозна база за сравнение, защото нещата се промениха много за тези две години, както за Григор, така и за Медведев. Руснакът е голямото откритие на сезона и тенисистът с най-много спечелени мачове. Медведев игра три финала в последните си три турнира и спечели титлата в Синсинати, показвайки наистина вдъхновяващ тенис и изключителна зрялост. Tочно това обаче днес може да се обърне срещу него заради натрупаната умора, физическа и ментална. Всяка серия в един момент приключва и всички се надяваме, че това ще направи именно Григор.
 
Българинът влиза по-съхранен физически в този двубой, с мач по малко заради отказването на Чорич и с огромно самочувствие след първата си победа срещу Маестрото. Но трябва да сме наясно, че ни чака сурова битка. Медведев е играч, който не се побира в рамките, нестандартен и разнообразен, с убийствен сервис и пословичната за руснаците воля за победа и готовност да се раздаде докрай."

* * * * * * *
 
Следващите атрактивни двубои в кабела на Евроспорт ще бъдат:
 
- финалът при жените (между Серина Уилямс и изненадата Бианка Андреску), който ще се проведе в събота от 23:00
- мъжкият финал, който започва в 23:00 тази неделя.
 
Преди и след финалите, европейският спортен лидер ще излъчи и специални издания на коментарното предаване "Гейм, Шет и Матс".
 


ИЗБРАНО