„Директно от общините“ - срещи с кметовете на шест града

27 август 2019 | 10:05 Дачев
Предаването „Директно“ с водещ Димитър Абрашев продължава да търси проблемите на общините в България и техните решения
 
От 29 август до 6 септември актуалното токшоу ще срещне зрителите на Bulgaria ON AIR с кметовете на шест града, които ще отговорят на всички важни въпроси, свързани със състоянието и проблемите пред управляваните от тях общини. 
 
Специалните интервюта са част от рубриката „Директно от общините“, която започна в началото на юни и продължава сега, на прага на предстоящите парламентарни избори. Целта й е да покаже как се развиват различните райони в страната и какви са предизвикателствата, с които се сблъскват жителите им – тема, която е залегнала в концепцията на токшоуто.
 
Пред камерата ще говорят градоначалниците на Кюстендил, Разград, Добрич, Шумен, Габрово и Несебър
- Рубриката се завръща на 29 август, четвъртък от 17:50 часа с кмета на Кюстендил Петър Паунов, от когото ще разберем дали градът се е справил с незаконното строителство в ромската махала и продължава ли обезлюдяването на общината.
- В последния работен ден през август зрителите ще видят разговор с градоначалника на Разград Валентин Василев, който ще даде актуални данни за проблема с бездомните кучета в района и ще коментира има ли начин да се намали трайно популацията им. Каква е ситуацията в момента и какви мерки предприема общината срещу миризмата на сероводород във въздуха, ще разберем от кмета на града в изданието на „Директно“ на 30 август.
 
- В първата седмица на септември зрителите ще имат възможност да гледат и интервюта на кореспондентите на Bulgaria ON AIR с градоначалниците на Добрич, Шумен, Габрово и Несебър. 
 
* * * * * * *
 
Разговорите могат да се проследят и в ефира на радио Bulgaria ON AIR, което е с национално покритие и се излъчва в 33 града у нас. Всеки делничен ден в „Директно“ от 17:50 часа се представят някои от най-важните и актуални теми, социални проблеми и любопитни тенденции, с коментари и мнения от експерти.

Регионалните истории на предаването датират от лятото на 2017 г. Тази година специалната поредица стартира на 3 юни с кмета на Бургас Димитър Николов, последваха интервюта с кметовете на Сливен, Стара Загора, Видин, Елхово, Варна и Велико Търново.


ИЗБРАНО