Сезон на Египет - Viasat History, от септември

20 август 2019 | 15:55 Дачев
Този септември Viasat History ще ни отведе на епично откривателсто пътешествие и ще разкаже истории за живота и смъртта по бреговете на една от най-великите реки в света - Нил.
 
Заедно с "Нил: 5000 години история" и "Пирамидите: Разгадаване на мистерията", каналът за история ще покаже изобилие от още поредици за Египет, сред които "Тайните на пирамидите", "Египетски загадки" и "Наполеон: Кампанията в Египет".
 
Нил: 5000 години история“ ("The Nile: 5000 Years of History") дебютира в 23:00 часа на 2 септември, понеделник. В поредицата от четири части проф. Бетани Хюз ще се срещне лично с археолози, изследователи и местни жители и ще разкрие изумителните останки на гробници, храмове и артефакти по бреговете на Нил.
Видео

Специалистката по древна и средновековна история и култура посещава най-великите и най-необикновени паметници на Египет. Следвайки пътя на древните египтяни, Бетани пътува с няколко лодки (традиционни и модерни), спирайки на най-знаковите, впечатляващи и важни забележителности и разказва изумителните, мрачни и изненадващи истории на тази велика империя. С ексклузивния си достъп до най-новите открития, тя ще декодира техните писания, сложни резби и изумително запазени рисунки, както и ще се срещне лично с изследователи, за да ни поднесе най-новите теории и за мрачната, и за бляскавата страна на тази цивилизация.
 
Построяването на египетските пирамиди си остава неразкрита мистерия. Поредицата „Пирамидите: Разгадаване на мистерията“ ("The Pyramids: Solving the Mistery")  – в шест части - цели да разгадае техните тайни и да възкреси Египет отпреди 5000 години. 
 
Много пирамиди и погребани останки все още не са открити. Сега египтолозите и археолозите имат нов подход, който използва въздушни и сателитни снимки, за да предостави нови улики за позицията, строежа и еволюцията на тези постройки. Девет от тях са изследвани от изцяло нова перспектива. Сред тях са пирамидата на Джосер, Хеопсовата пирамида и малко известната пирамида в Абу Раваш. 
 
„Пирамидите: Разгадаване на мистерията“ дебютира на 30 септември в 23:00 часа по Viasat History. „Нил: 5000 години история“ е с премиера на 2 септември, в 23:00 часа, а маратон на цялата поредица в четири части вижте на 7 септември, събота, по Viasat History.