Осма седмица на „Великият понеделник“ '2019 по Kino Nova

13 август 2019 | 13:12 Дачев
Напрегнат екшън, фентъзи приключения и драматични истории очакват зрителите в осмата седмица от седмия сезон на "Великият понеделник". Кампанията на KINO NOVA отново предлага разнообразие от филми, a киноманите сами могат да изберат коя лента да гледат в понеделник вечер от 21.00 ч., гласувайки на специалния сайт greatmonday.bg.
 
Великолепен микс от черна комедия, чист екшън и драматична интрига, премиерната лента „Гринго“ (2018) е първото предложение за седмицата.
Историята ни изпраща Мексико, където добре възпитаният бизнесмен Харълд Сойнка (Дейвид Ойелоуо) попада между подмолни колеги, нарко босове и наемници със съмнителен морал. Пресичайки границата на закона, героят се превръща в издирван престъпник, който ще се бори за своето оцеляване. Във филма, чийто режисьор е Наш Еджъртън, участват звездите Шарлийз Терън, Джоуел Еджъртън, Шарлто Копли, Аманда Сайфред и др.
 
Зрителите ще могат да дадат гласа си и за хитовия фентъзи филм на студио Марвъл „Доктор Стрейндж” (2016).
Животът на неврохирурга д-р Стивън Стрейндж се променя след автомобилна катастрофа. Скоро той, въоръжен с новопридобити магически сили, трябва да избере дали да се завърне към охолния си живот или да загърби всичко, за да защитава света като най-могъщия жив магьосник. В лентата, номинирана за „Оскар“, в главната роля влиза звездата Бенедикт Къмбърбач. В актьорския състав са още канадската актриса Рейчъл Макадамс и Тилда Суинтън.
 
Третото предложение за седмицата е вдъхновяващата семейна история „Чудо“ (2017), екранизация по едноименния бестселър на американската писателка Ар Джей Паласио.
Историята представя трудния живот на 11-годишния Отъст Пулман - Оги, роден с деформирано лице. Момчето никога не е ходило на училище и е общувало с ограничен кръг от хора. Всичко това обаче ще се промени, защото благодарение на любящите си родители Огъст ще тръгне на училище и ще трябва да приеме себе си такъв, какъвто е. Режисьор на лентата е Стивън Шъбоски, а в главните роли блестят Джулия Робъртс и Оуен Уилсън. Ролята на Огъст играе Джейкъб Трембли, който успя да се превърне в любимец на Холивуд с филмите "Стая" и „Смърфовете 2“.
 
Военният трилър „Операция Валкирия“ (2008) също ще се бори за любовта на зрителите.
Сериозно ранен в битка, полковник Клаус фон Шауфенберг (в ролята влиза Том Круз) се завръща от Африка и се присъединява към немската съпротива, за да съдейства за осъществяването на операция „Валкирия” – сложен план, който ще позволи Хитлер да бъде победен и на власт да дойде правителство на опозицията. Но съдбата и обстоятелствата се съюзяват за да принудят Шауфенберг да играе първостепенна роля в конспирацията. Той трябва не само да ръководи преврата, но е натоварен и с убийството на самия Хитлер.
 
Последното предложение в осмата седмица на „Великият понеделник“ е приключенският „Вертикална граница“ (2000).
Младият алпинист Питър Гарет предприема изкачване на К2 - втория по височина връх в света. Изправяйки се срещу собствените си физически ограничения и мощта на природата, Питър рискува живота си. В бясна надпревара с времето, младият алпинист (в ролята е Крис О’Донъл) повежда спасителна мисия, за да избави сестра си и останалите от групата й, попаднали в капана на смъртоносна лавина. Филмът на Мартин Кембъл завладява със своята динамика и напрежение. Лентатата е с номинация от Британската академия за визуални ефекти.
 
Филмът, събрал най-много гласове, ще бъде излъчен следващия понеделник - 19 август.


ИЗБРАНО