Новият „Магнум“ по NOVA - отново на Хаваите след ”Хаваи 5-0”

7 август 2019 | 12:11 Дачев
Този петък в 21 ч. е последният 25 епизод на сезон 9 от знаменитата екшън поредица "Хаваи 5-0", а от понеделник по същото време по NOVA тръгва друг емблематичен сериал - римейкът на "Магнум" ("Magnum, P.I.", 1980 - 1988 г.). Преди близо четири десетилетия в главната роля бе един от най-горещите секссимволи на Холивуд през 80-те години – мустакатият Том Селек (Tom Selleck), който с нея в 162 епизода се превърна в телевизионна звезда на CBS и спечели куп награди и номинации, между които и „Златен глобус” през 1985 г.

Сюжетът на премиерния "Magnum P.I." (2018) се върти около колоритната личност на Томас Магнум  – бивш морски тюлен, който се завръща от Афганистан, за да стане частен детектив (P.I.) в щата Хаваи. С помощта на уменията си, придобити в армията, Магнум разплита сложни случаи заедно с колегите му ветерани - Ти Си, Рик Райт и бившия агент Джулиет Хигинс.
 
Екстремните приключения на отряда зрителите ще могат да следят всяка делнична вечер от 21.00 ч., първият сезон има 20 епизода по 43 минути.
 
Томас Магнум е чаровен мошеник, американски герой и заклет фен на баскетбола. Той живее в луксозно имение, където работи като консултант по сигурността, за да допълва бизнеса си в сферата на частните разследвания. "Господарката" на къщата е Джулиет Хигинс – красива и властна бивша агентка на английските тайни служби МИ-6, чиято втора работа е да държи Магнум под контрол с помощта на двата си добермана. Когато Магнум се нуждае от помощ за дадена задача, той се обръща към доверените си приятели и колеги Тиодор Келвин ("Ти Си") - бивш пилот на военноморски хеликоптер и Орвил Райт ("Рик") – бивш морски тюлен и настоящ управител на нощен клуб в Оаху. Той е и човекът с най-много връзки на острова. 
 
Изпълнителни продуценти на новия екшън сериал са Даниел Удроу, Питър М. Ленков, Джъстин Лин и Джон Дейвис, работили по сценариите на успешни заглавия като „Специален отряд“, „Черният списък“ и „Хаваи 5-0“. 
 
Ролята на следовател Томас Магнум е изиграна от харизматичния 41-годишен американски актьор Джей Хернандес (Jay Hernandez), който е работил с едни от най-търсените сценаристи, режисьори и продуценти. В образите на верните му колеги зрителите ще видят актьорите Закари Найтън (като Рик), Стивън Хил (като Ти Си) и чаровната 33-годишна уелска актриса Пърдита Уийкс (като Джулиет), позната и от фантастиката "Играч първи, приготви се" (2018) на Спилбърг.




ИЗБРАНО