National Geographic през август: 4 акцента

16 юли 2019 | 15:10 Дачев
Премиерите, които предстоят по National Geographic през август 2019, са:
 
- "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" (Gordon Ramsay: Uncharted)
- "Пресушаване на океана" (Drain the Oceans)
- "Рухването на моста в Генуа" (Genoa Bridge Disaster)
- "Погребаните тайни на Втората световна" (Buried Secrets of WWII).
 
"Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател" е в 6 епизода и тръгва на 24 август - събота от 22 ч. Известният британски готвач пътува по света в едно изключително пътешествие, за да посети и усети вълнуващи чужди култури и кухни, търсейки кулинарно вдъхновение.
От Перу, Лаос и Мароко до Хаваи, Аляска и Нова Зеландия, Рамзи преминава стремглаво през долини, гмурка се в океани, прекосява гори и изкачва планини в неуморно търсене на кулинарно вдъхновение.
 
"Пресушаване на океана" започва на 4 август, неделя от 22 ч. и се състои от 6 епизода. Гмуркаме се към неизвестното с тази оригинална поредица, която отвежда подводните приключения в нова ера. Предаването ни потапя дълбоко под водата, в неизвестното, за да ни покаже подводните приключения и науката за земята по един съвсем нов начин. Ще станем свидетели на амбициозни научноизследователски мисии, които използват най-модерните технологии, за да разкрити едни от най-големите подводни мистерии.
 
"Рухването на моста в Генуа" ще се случи на 11 август, неделя от 23 ч. Този нов документален филм проследява историята на трагичния инцидент със срутването на моста Моранди в Генуа, Италия, при който 43 души губят живота си. 
Историята започва с хронологично проследяване и възстановка на инцидента, която показва няколко ключови момента при срутването на големия мост. Чрез показанията на преки свидетели, филмът връща лентата назад, кадър по кадър, за да анализира причините, които са довели до тази ужасна катастрофа. Документалният филм завършва с интервюта от потърпевшите в инцидента, както и с дебат какви технологични нововъведения трябва да се приложат в такива съоръжения, за да се предотвратят подобни бъдещи инциденти.
 
"Погребаните тайни на Втората световна" започват да се разплитат в 6 епизода от 22 август, четвъртък в 23 ч.
Втората световна война (1939 - 1945 г.) е най-големият и разрушителен конфликт в човешката история. По целия свят са се разиграли множество решителни, сложни и велики битки на голям ареал. Много от тези военни операции са представени погрешно, загубени в мъглата на войната или сред самия пейзаж. 
Благодарение на най-съвременни дистанционно-сензорни технологии, всеки епизод ще ни разкаже по едно от любопитните парчета от мозайката на битките и кампаниите във Втората световна война. Дори може да оспори и промени някои общоприети факти и събития, доказани в миналото чрез военноисторически документи или свидетелските разкази на войници.
 


ИЗБРАНО