Трима ученици в предаването „Смарт час“

15 юли 2019 | 15:38 Дачев
Среща със създателите на биоразградими чинии от царевични листа
 
Този понеделник предаването „Смарт час“ - от 21:00 ч. - среща зрителите на Bloomberg TV Bulgaria с трима ученици, създали учебна компания INCENDIO.
Целта е да се реши един от глобалните проблеми в околната среда – замърсяването с пластмасови продукти за еднократна употреба.
 
INCENDIO предлага биоразградими чинии от царевични листа, които създателите на проекта, петима ученици от Националната търговска гимназия в Пловдив, правят съвсем сами. Учебната компания на учениците им донесе първа награда на JA България за 2019 година. 
Екипът от Пловдив спечели приза „Най-добра учебна компания на JA България“ в надпревара с още 34 компании. 
 
Пред водещата на „Смарт час“ Живка Попатанасова трима от учениците - Емили, Евгени и Елеонора - ще разкажат как се е зародила идеята за проекта и какви трудности са срещнали с реализирането му. Какви са плановете за развитие на младите предприемачи, ще видим тази вечер 21 ч. в „Смарт час“, по Bloomberg TV Bulgaria. 
 
„Смарт час“ е предаване за успешните практики и актуалните тенденции в българското и световното образование. Всеки понеделник Живка Попатанасова запознава зрителите както с трудностите в сферата, така и с необходимите визия и действия, за да бъдат учениците подготвени за бъдещето.


ИЗБРАНО