Радка Булман готви шампионската рецепта с еленско
Утре в поредицата „Гладиатори в кухнята“ по bTV, победителката ще покаже на зрителите как прави еленско с горски плодове, желирани бонбони от ябълка и селъри и сотирани гъби.
Талантливата кулинарка ще демонстрира с какви подправки се маринова дивечовото месо, какви са съставките на ефирното пюре от пащърнак и как се приготвя апетитен карамелизиран сос с месо и горски плодове, достойни да спечелят адмирациите на професионално жури.
Радка ще проследи и стъпките за направата на зеленчукови желирани бонбони и ароматни гъби, които бяха високо оценени от Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу на финала на MasterChef 5. Най-добрата хоби-готвачка ще покаже как в рамките на 5 минути всеки може да направи сочно и крехко иначе претенциозното еленско месо.
Носителката на престижната титла ще сподели откъде черпи вдъхновение за изкусителните ястия, които приготви на арената на шоуто и как е взела решение за менюто на финала. Пред репортера на „Преди обед“ Венета Георгиева тя ще разкаже за вкусовете на своето детство и какво приготвя за порастналия си син и малка дъщеря.
Радка ще разкрие пред зрителите дали е взела решение в какво ще инвестира голямата награда от 100 000 лева, как са я посрещнали след победата приятелите й в Австрия и какъв е съветът й към хората, които мечтаят за титлата на добрия вкус.