Добрин Каранлъков ще покаже рецепта за закуска

20 юни 2019 | 11:21 Дачев
Ще видим полуфиналиста на "MasterChef - 5" в петъчния „Преди обед“ по bTV
 
Утре, 21 юни, Добрин Каранлъков ще покаже на зрителите на предиобедното токшоу - в рубриката "Гладиатори в кухнята" на Венета Георгиева - рецептата за закуската, която му отвори пътя към полуфинала. За най-важното ядене през деня кулинарят ще подбере компоненти, които дават енергия и ценни хранителни вещества. 
 
Неговата рецепта за „мега старт“ съдържа омега 3 мастни киселини, фибри, желязо и супер-храни, а подготовката ѝ отнема не повече от 30 минути. Продуктите включват тиквени семки, чери домати, маслини, пушена сьомга, яйца, каперси, горчица, авокадо, лимон, пресен спанак, кориандър, пресен лук и сладък картоф. 
 
Зрителите ще видят как се приготвят пикантни хрупкави рьощи, авокадо салса, поширани яйца и сос Холандез, достойни да впечатлят всеки взискателен професионалист. Ще бъдат демонстрирани кулинарни тънкости, с които всеки може да придаде на стандартни рецепти изкушаващ вкус и външен вид.
 
Добри ще сподели със зрителите на „Преди обед“ как съчетава интензивната си работа като управител на ресторант във Великобритания с любимите си спортни тренировки и здравословните рецепти. Според неговата философия, амбицията е ценно качество, но човек не бива да се надценява. Той винаги е самокритичен, търси повече от себе си и не се примирява с компромисни варианти. Така подхожда и спрямо ежедневното си меню, което често включва хапване „на крак“, но винаги с внимателно подбрани продукти. 
 
Той ще сподели още за интересните контакти и плановете си за развитие в сферата на кулинарията, мечтата си за собствен ресторант и гостилница в село Стойките.


ИЗБРАНО