Зомбита, вампири, ужаси - и комедии по AMC

18 юни 2019 | 13:13 Дачев
Този юни канал AMC определя ден сряда за хорър, а събота - за комедия. 

Свръхестественият филм на ужасите "Страх от тъмнината" (1992) с Джеймс Фокс и Фани Ардан е в последната сряда на юни, 26.06.2019 от 00:35 ч. 
Това е филм за едно момче с развихрило се въображение, за неговия баща полицай и за сляпата му майка, която може да бъде следващата жертва в убийство...
 
В съботните комедии, на 22 юни в 21:35 ч. можем да видим Джим Кери и Кортни Кокс в "Ейс Вентура, зоодетектив" (1994). Следва "Ейс Вентура, повикът на природата" (1995) на 29 юни в 21:30 ч., където Джим Кери ще си партнира с Иън Макнай. Серията от комични ситуации в двата филма не е за изпускане - именно те, наред с „Маската“ и „От глупав по-глупав“, направиха Джим Кери истинска звезда.
 
* * * * * * *
 
През следващия месец юли пък, дните петък и събота са определени за писъци и страшни филми. На 12 юли се започва с филма на ужасите от 1996 г. „Писък“, режисиран от Уес Крейвън. Филмът проследява историята на Сидни Прескот – млада жена, преследвана от убиец, известен като Призрачно лице… 
На 19 юли можем да гледаме „Писък 2“ (1997), в който действието се развива две години след това в първия филм. На 26 юли е „Писък 3“ (2000), в който към актьорския състав се присъединяват Патрик Демпси, Джени Маккарти, Паркър Поyзи и Скот Фоли.
 
„Страшната“ филмова селекция ще бъде представяна всяка събота и като начало на 13 юли е предвиден „Страшен филм“ (2000) на режисьора Кийнън Айвъри Уейънс.
Филмът е пародия на хорър филмите и мистериите, като за основа сценаристите Шон Уейнс, Марлон Уейнс и Бъди Джонсън са използвали няколко популярни филма, сред които „Знам какво направи миналото лято“, „Шесто чувство“ и поредицата „Писък“. 
На 20 юли е продължението „Страшен филм 2“ (2001)  - този път сценаристите се заиграват с историите за населени с духове къщи.  „Страшен филм 3“ (2003) е на 27-ми и този път в пародиен стил ще бъдат разследвани житни кръгове и мистериозен запис на убиец.
 
Всеки понеделник (04 и 23 ч.) продължава сериалът "Пази се от живите мъртви" – сезон 5А. Героите в "Пази се от живите мъртви" решиха да се опитат да спасят хората и посветиха усилията си на това да донесат надежда и продоволствия на останалите оцелели, за да им покажат, че не са сами в бруталния рушащ се свят. По пътя си обаче те ще разберат, че намирането на хора в апокалипсиса не е лесна задача…
 
"NOS4A2" ("Носферату") продължава всеки четвъртък в 23:00 ч.
"Това не е класическа вампирска история - един от главинте герои, Чарли Манкс, е на възраст доста над сто години, но не пие кръв и няма проблеми с ходенето на дневна светлина - той е вампир на душите. Използва колата си с номер NOS4A2, за да източва жертвите си. Това му дава младост, сила, един вид безсмъртие... той се храни с душите на деца. И ги пренася по магичен начин до място, наречено Кристмасленд, където цяла година е Коледа и никой никога не е нещастен. Кристмасленд - звучи примамливо, с изключение на това, че все още никое дете не се е върнало от Кристмасленд. Чарли Манкс е най-лошият кошмар за всеки родител, но Вик Маккуин е неговият кошмар. Те се сблъскват многократно в поредица от свръхестествени противоборства, които превръщат пътищата в червени магистрали.
 
И през юли 2019, AMC представя подбрани филми в тематичния си цикъл на „Филм на седмицата“ - всяка неделя вечер след 21 ч. Заглавията в този юлски цикъл са "Сериозни на лунна светлина" (2009), "Нападение над участък 13" (2005), "Зад борда" (1987) и „Другата Болейн“ (2008).


ИЗБРАНО