Премиера на ”Еуфория” със Зендея - тази вечер от 22 ч.

17 юни 2019 | 18:15 Дачев
Рапърът Дрейк е изпълнителен продуцент на шоуто, създадено от Сам Левинсън
 
Премиерата на драматичния сериал "Еуфория" е днес, 17 юни от 22:00 часа по HBO, веднага след еп.2 на „Големите малки лъжи“.
Централна роля е поверена на доскорошната тийн звезда Зендея, която кино зрителите у нас видяха в две ленти от 2017 г. - "Спайдър-мен: Завръщане у дома” и „Най-великият шоумен“. До нея се нареждат почти неизвестни, но впечатляващи с дебюта си млади актьори. 
 
Сериалът е с рейтинг 18+, а историята проследява живота на няколко седемнадесетгодишни гимназиални ученици, които се движат като през минно поле от наркотици, полова идентичност, травми, социални медии, любов и приятелство.
 
Вижте трейлър (2:17 мин., субтитри).
 
Сценарият е създаден и написан от Сам Левинсън, който и режисира 5 от общо 8-те епизoда. Рапърът Дрейк е сред изпълнителните продуценти, а присъствието му определено се отразява на нивото на саундтрака на сериала. „Еуфория“ е базиран на израелски едноименен сериал и представя по натуралистичен начин с какво се сблъскват тинейджърите в годините на узряването си. 
 
Сюжетът следва живота на 17-годишата Ру (Зендея), която излиза от клиника за лекуване на зависимости и в този момент се запознава с Джулс (трансджендър моделът Хънтър Шейфър) – транс-момиче, което току що се е преместило в града с баща си. В полезрението на зрителя влизат и атлетът Нейт, който изглежда перфектно, но крие неподозиран гняв, приятелката му Мади, която е типичната училищна звезда, футболистът Крис, който преживява трудно преместването от гимназията в колежа, неговата приятелка Каси, пълното момиче Кат (моделът Барби Ферейра), което има двойствен живот. Всички те имат своите слабости, терзания и комплекси, които избиват по унищожителен начин.
 
Похватите на сериала са стресиращи и показват по може би плашещ за родителите начин, какво се случва в емоционалния свят на един тийнейджър, който изглежда съвсем обикновен. Сам Ленинстън споделя, че целта на поредицата е да ни провокира и да ни накара да почувстваме нещо – да влезем в света на младия, човек който тепърва се ориентира и да разберем през какво преминава.
 
Заснет изключително красиво от трима оператори (унгареца Marcell Rév и американците Drew Daniels и Adam Newport-Berra), „Еуфория“ препредава цяла палитра от емоции и проблеми: депресии, паник атаки, алкохол, наркотици, порнография, борбата за надмощие в социалните мрежи – HBO не се страхува да пресъздаде атмосферата без цензура.


ИЗБРАНО