Какво направи убиецът после (понеделник, C + I)

16 юни 2019 | 00:34 Дачев
Представен от Филип Гленистър и подкрепен от свидетелства на криминални детективи, адвокати на защитата и експерти – криминолози и психолози, сериалът "What The Killer Did Next" по "Crime + Investigation" представя реални престъплени.

На фокус е поведението на убийците: желанието им да нормализират живота си, да се дезинтересират от извършеното или в някои случаи да се наслаждават на престъплението си. Тези действия говорят за психологическата им нагласа.

В първия епизод се анализира убийството на 58-годишния Peter Fasoli от 28-годишния Jason Marshall в Лондон през 2013 г. след техен контакт в сайта за запознанства Badoo. Убиецът успява чрез мъчения да получи PIN-номера на банковата карта на жертвата и с парите бяга в Рим, където убива втори гей мъж и опитва да убие трети, при което е арестуван и осъден в Италия през 2014 г. на 16 години затвор. Едва през 2017 г. е върнат във Великобритания и обвинен в убийството на Фазоли, след като племенник на убития случайно попада на видеозапис на престъплението.



ИЗБРАНО