Радка Булман грабна титлата MasterChef

29 май 2019 | 11:05 Дачев
Във визитката на Радка Булман в сайта на кулинарното шоу на bTV е посочено: на 37 г., от Девня, живее в Австрия, касиер. Работила е като чистачка на 4 места. Женена е за австриец и гледа бебето си, а най-голямото й удоволствие е да гледа кулинарни предавания. Влиза в MasterChef, за да покаже какво може, а след това да отвори рибен ресторант във Варна или София.
 
Г-жа Булман спечели титлата MasterChef на България и голямата награда от 100 000 лева на финала на шоуто вчера. Тя надделя над Лора Капустина и Николай Бойков в равностоен дуел на титани и доказа, че ясната цел, гарнирана с желание, талант и смелост, се превръща в неизбежен успех.
Радка впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу със смели и иновативни идеи, изпълнени с техничност и класа. Пред погледите на съпруга си Торстен, дъщеря си Марта, сестра си Анета и мъжа й Николай, както и своите колеги от кулинарното шоу, тя представи интерпретация на морска и земна тематика в своето авторско тристепенно меню и завоюва сетивата на журито.
 
От първите моменти в MasterChef Радка показа желанието си да се научи и докаже. Тя се превърна в голямата изненада на шоуто на добрия вкус със своята борбеност, смелост и усет към кулинарните изкушения. Радка оцеля в 6 елиминации и готви цели 45 пъти – повече от всеки друг състезател в петия сезон. Тя имаше да учи много и демонстрира най-голям прогрес  в хода на играта. Никога не се предаде пред стреса и постоянно вдигаше летвата пред себе си. Пътят й до финала беше дълъг и труден, но тя никога не се поколеба да сервира на съдиите смели авторски ястия. 
 
Радка впечатли журито с цялостното представяне на майсторско меню от предястие, основно и десерт, защото беше изградила стройна концепция, в която изключително вкусните ястия следваха ясна последователност, а презентацията на всяко от тях беше безупречна. 
 
След като спечели престижната титла и голямата награда, Радка призна, че трите месеца далеч от семейството й са си заслужавали, защото е научила много и е горда с постигнатото. Тя призова всеки, който има мечта, да се „вземе в ръце и да даде газ“, защото тя е доказателството, че мечтите се сбъдват.
 
* * * * * * *
 
Големият 90-минутен финал на MasterChef е проследен във вторник средно от над 1 милион зрители. Пикът на зрителския интерес е съсредоточен във финалните минути, когато шоуто е приковало вниманието на над 1 220 000 души.


ИЗБРАНО