Нов сезон 13 на „Черешката на тортата“ от вторник

23 май 2019 | 12:17 Дачев
Деян Донков, Дария Симеонова, Славея Сиракова и Мариан Вълев откриват във вторник, 28 май 2019
 
Шеметното кулинарно приключение „Черешката на тортата“ се завръща с нов звезден 13-и сезон. Форматът отново ще предизвиква апетита на зрителите с атрактивни рецепти и неповторими изненади всеки делничен ден от 20 ч. в ефира на NOVA.
 
Честта да стартира кулинарното дерби на новия сезон - по изключение във вторник, след финала на "Като две капки вода" предния ден - се пада на Деян Донков
Актьорът от световна класа показва завидни умения не само на сцената, но и в кухнята. Уж небрежно, той приготвя впечатляващо меню: салата с козе сирене, а морските дарове са герои в чинните му за предястие и основно. За финал Деян залага на десерт по собствена рецепта. Актьорът посреща гостите в уютния си артистичен дом, и разчупва атмосферата в стил „Деян Донков“. Оригиналната му изненада поставя прекрасен завършек на вечерта.
 
Вторият домакин за седмицата е актрисата Дария Симеонова, позната на тв зрителите от „Откраднат живот“. 
Чаровната дама, която отскоро е и в "ролята" на майка, посреща гостите си в своя дом, впечатлявайки ги с разнообразна вечеря и домашни напитки. Шефското ѝ меню включва пролетна салата, традиционни предястия, основно с пюре от пащърнак и любимия ѝ десерт – тирамису. Принос за доброто настроение има и изненадата, която започва още с пристигането на гостите.
Трета в ролята на домакин влиза дъщерята на Илияна Раева и Наско Сираков – Славея Сиракова.
За своята вечеря тя залага на вдъхновение от Испания, а помощник в кулинарното творчество е сестра ѝ. Двете красиви дами приготвят здравословно меню, но изненадват с традиционно испанско ястие и великолепен десерт с маскарпоне. Вечерта на лъчезарната домакиня е изпълнена с испанска реч и забавни истории.
 
Кулинарната седмица закрива в петък актьорът и режисьор Мариан Вълев
На помощ за вечеря си Куката е извикал две от златните момичета по художествена гимнастика – Катрин и Невяна. Красавиците приготвят вкусно меню под вещото режисьорство на Вълев. На масата има брускети с песто, домати и моцарела, сьомга и десерта мечта на всяка гимнастичка. Ще разкрият ли гостите кой е истинският автор на кулинарните шедьоври на масата или Мариан успешно ще ги убеди, че е топ готвач?
 
Кой от участниците заслужава да получи плакета и ще го връчи ли лично кулинарното гуру - шеф Иван Манчев, щи видим „Черешката на тортата“.

*
 * * * * * *

От 31 май тръгва и нов сезон на „Кошмари в кухнята“, отново с шеф Манчев. Първият епизод е в ден петък, а следващите ще се излъчват всеки четвъртък от 21 ч.


ИЗБРАНО