”Шоуто на Слави” приключва след 19 сезона

6 май 2019 | 23:22 Дачев
Водещият Слави Трифонов съобщи тази вечер в ефир, че на 31 юли т.г. ще слезе от ефир - решил е да не подновява договора си с телевизията, като й благодари за съвместната работа.
 
Сегашният договор бе подписан през август 2016 г. по времето на Павел Станчев като главен изпълнителен директор на bTV.
 
От медията обявиха, че водят разговори с продуцентска къща "Седем осми" и са ги поканили да продължат сътрудничеството им след настоящия 19-и сезон, но без резултат - засега нямат официален отговор. Ситуацията предстои да бъде изяснена в предстоящите дни.

В страницата на тв водещия във фейсбук се появи лаконичен текст:
"На 31 юли 2019 г. "Шоуто на Слави" ще спре да съществува."

Предаването тръгна по bTV на 27 ноември 2000 г., като бе предшествано от предаванията "Ку-ку" (1990-1994), "Каналето" (1995-1997 с Трифонов) и "Хъшове" (1998-2000) по други телевизии. През април 2019 г. то остава в Топ 10 на предаванията в България със средномесечен рейтинг 11.8% и аудиторен дял 38.6% - 799 300 зрители на възраст 4+ по данни на агенция GARB.

* * * * * * *
 
Слави Трифонов каза:
"За мен, уважаеми зрители, това е едно приключение, което продължава вече 19 години благодарение на моите колеги, благодарение на bTV, но най-вече благодарение на вас. 19 години.
Моят договор изтича на 31 юли тази година. Всъщност той изтича на 12 септември, но с отпуските, които трябва да ползвам по договор, изтича на 31 юли. И на 31 юли тази година това приключение ще свърши. Тоест "Шоуто на Слави" ще спре да съществува. И тук въпросът е - защо?
 
Понеже винаги съм бил честен с вас, не мисля сега да правя нещо друго. От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас, как е организирано и как работи, и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините й на отстояване. Защото, уважаеми зрители, в основата на съществуването на нашия екип е усещането за свобода. Безусловното усещане за свободното изразяване на собственото ни мнение. Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, не можем да направим повече. Затова аз реших да не подновяваме договора си.
 
Не си мислете, че имаме проблем с нашите партньори от bTV. Не, това е мое, наше осъзнато решение.
Искам да благодаря на моите партньори, заради които имахме възможността - аз и моите колеги - да преживеем това дълго, но изумително и прекрасно приключение. Но bTV не е абревиатура от три букви, а хора. bTV в годините смени различни собственици и различни мениджъри. Затова, като почтен партньор, искам да благодаря на Албърт Парсънс, Светла Василева, Вики Политова, Павел Станчев, Флориан Скала, но, разбира се, най-много искам да благодаря на вас! На вас, уважаемите зрители. Благодаря ви, за мен беше чест!"



ИЗБРАНО