Конкурс на Cartoon Network - Студио „Въображение“ за 5 път

22 април 2019 | 10:25 Дачев
Състезание за рисунка на нов персонаж, сценарно табло или комикс - за деца от 5 до 15-годишна възраст
 
Инициативата Студио „Въображение“ стимулира малките творци и художници да се потопят в света на анимациите за пета поредна година. Конкурсът на Cartoon Network ще се проведе между 22 април (днес) и 26 май 2019 г. и е под наслов „Рисувай и се забавлявай!“. Главната му идея е да запознае младите творци с начините за създаване на анимация и  също да събуди техния интерес и креативен потенциал.
 
През изминалите няколко години конкурсът се радва на огромен интерес. Във всяко издание средно 2000 талантливи български деца се включват в съревнованието и мерят творческите си умения, затова от любимия детски телевизионен канал Cartoon Network са приготвили награди и през 2019-та. 
 
Състезанието се състои от две категории – първата е създаване на нов, анимационен персонаж, втората – измисляне на история под формата на сценарно табло или комикс. 
 
Необходимо е учител на класа-участник да изпрати имейл с творбата на imagination.studios@purvite7.bg, заедно със своите данни. Повече информация е публикувана на официалната страница на конкурса при "Първите седем". А на този сайт могат да бъдат открити и полезни съвети за подготвяне на творческите материали.
 
Страницата на инициативата е активна и през останалата част от годината. Това дава възможност на децата да се забавляват и обучават не само по време на конкурса. Те могат да гледат инструктиращи видеа, да играят игри и да се упражняват в рисуване и други творчески дейности.
 
След края на състезанието, международно жури ще избере трите най-добри проекта за всяка една от двете категории. Класовете, които заемат първите места за най-забележителен анимационен герой и сценарно табло или комикс, ще получат по един таблет за рисуване, посещение от аниматори от Студио „Змей“ и още страхотни награди. 
Тези, които се наредят на второ и трето място пък ще се радват на комплект от брандирани подаръци, предоставени от Cartoon Network.
 
Победителите ще бъдат оповестени след 29 май.
 
* * * * * * *
 
Партньори на конкурса тази година са детската медия „Първите седем“, анимационното Студио „Змей“,  младежката организация Фондация „Тротоара“ и обичаните влогъри „Айде БГ“ .