„Бригада Нов дом“ на помощ на изоставена майка с 3 деца

19 април 2019 | 12:20 Дачев
Вчера социалният проект на bTV „Бригада Нов дом“ разказа историята на поредната изоставена майка, имала нещастието да срещне двама души, които не се интересуват от нея и децата си. Тя живееше сама с двете си дъщери от първия мъж, сина от втория си мъж и болната си майка в малка и рушаща се къща. 
 
Въпреки недоимъка, двете жени, останали без подкрепа, дават безгранична любов и грижа на малките. Тежката реалност за мама Марина и баба Костадинка, Деси, Гери и Коце се промени, когато в дома й влязоха Мария Силвестър и бригадата на Караджов.
 
На 17-годишна възраст Марина се запознава със Северин, заживяват при родителите й и създават Деси и Гери. Мъжът започва да я ревнува, въпреки че тя се е отдала изцяло на отглеждането на децата си. Той започва да контролира ежедневието й, контактите й, облеклото й. Любовта между тях изчезва, а на нейно място се настанява агресията. За да не посегне на Марина, Северин чупи врати, стени и мебели. След като малките стават свидетели на подобни ситуации, майката взема категорично решение и се разделя с баща им. Той не поглежда назад. По-късно тя среща Марчело – бащата на Коце. Отношенията им бързо се изчерпват и той губи интерес към сина си. Марина се прибира при родителите си и заедно се грижат за децата. Живеят бедно, но щастливо до деня, в който баща й не се събужда от следобедния си сън. Костадинка също е със силно влошено здраве – диша с кислороден апарат и ежемесечно се подлага на хемодиализа. 
 
Марина работи в магазин за хранителни стоки, но парите не достигат. Тя страда, че не може да осигури необходимото за най-голямото й щастие – трите й деца. Живеят в две стаи, кухня и баня. Къщата не е ремонтирана от построяването й, а децата спят на матрак на земята! Нямат бюра, подът е на цимент, а изолацията на фасадата стои незавършена от 5 години. Сестрата на Марина изплаща кухненски шкафове, а силите на семейството са стигнали до реновирането на банята.
 
Майсторите довършиха санирането на фасадата, ремонтираха верандата, обособиха детска стая, обзаведоха жилището и промениха изцяло облика му. Те сложиха нови подове, шпакловаха всикчи стени и тавани, боядисаха в свежи цветове и подмениха вратата „с юмруците“.
През това време Мария изпълни още една мечта на Деси, Гери и Коце. Децата много обичат да посещават столицата, а панорамната обиколка с автобус „с тераса“ се оказа специално преживяване за тях.
 
Марина, нейните три деца и болната й майка са се борили сами с трудностите в тяхната рушаща се къща. Изоставена от двама мъже, тя беше изгубила вяра, че животът й може да се промени към добро. На помощ се притече „Бригада Нов дом“. Само за 5 дни Мария, Караджов и героите в работни костюми успяха да заличат всички следи от лошото минало. Усмивките по лицата на цялото семейство се върнаха и повярваха, че най-хубавото за тях тепърва предстои. Децата за първи път през живота си имат детска стая, собствени бюра, а мама и баба са спокойни и радостни от щастието на малките!


ИЗБРАНО