Гала вечер по кикбокс и муай тай senshi на 13 април

11 април 2019 | 16:44 Дачев
Зрителите ще видят единствената по рода си гала, която през февруари събра над 3000 зрителите във Варна 
 
Истинско зрелище е подготвила Bulgaria ON AIR за любителите на бойните спортове и изкуства. На 13 април, от 22 часа, националната политематична телевизия ще излъчи на запис първата по рода си професионална бойна гала вечер по кикбокс и муай тай senshi, която  се проведе на 23 февруари в Двореца на културата и спорта във Варна.

Зрителите ще видят цялата гала вечер, в която на ринга - пред над 3000 зрители - се изправиха едни от най-добрите бойци на Балканите. Феновете на бойните спортове и изкуства ще видят двете зрелищни битки за Европейска и Интерконтинентална титла на WAKO PRO, които взривиха залата в Двореца на културата и спорта във Варна. 
 
На 20 април, в зала „Арена Армеец“, ще се проведе втората професионална бойна гала вечер по кикбокс senshi. В нея един срещу друг ще се изправят 11-кратният  републикански шампион по кикбокс Деян Топалски и Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина. Двамата ще се изправят в среща за Европейската титла на WAKO PRO. Eдин от най-известните кикбоксьори на Беларус Макс Сподаренко ще се изправи срещу капитана на българския национален отбор по кикбокс Атанас Божилов в двубой за Световния пояс (кат. до 71,800 кг).
 
Специално за senshi в България ще пристигне и холандската легенда Петер Артс, който е считан за един от най-добрите кикбоксьори за всички времена. Той ще дойде у нас с някои от най-силните си бойци. Срещу един от тях ще се изправи Николай Йоргов - един от най-обещаващите млади български бойци. Той ще се бие с Томас Дуве от Холандия. Йоргов е носител на десетки титли и медали от различни бойни спортове. Той постигна убедителна победа в двубоя си на senshi във Варна през февруари, като за по-малко от 20 секунди успя да нокаутира опонента си. Сега срещу него ще се изправи още по-опитен състезател в лицето на Дуве. 
 
Оспорвана се очаква да бъде и кикбокс срещата в стил К-1 между Юта Учида от Япония и Костадин Костов от България. Двамата ще се срещнат на ринга в кат. за 93+ кг. senshi подготвя и много интересна битка по муай тай между най-добрия български муай тай боец Антон Петров и Танасис Кукуфикис от Гърция. Двамата ще се срещнат за втори път, след като в първия им двубой Петров надделява.
 
Седмица преди големите битки, Bulgaria ON AIR ще излъчи първата професионална бойна гала вечер по кикбокс senshi - 13 април (събота), 22 часа. 
 


ИЗБРАНО