Apple пуска стрийминг услуга с оригинално съдържание

25 март 2019 | 22:24 Дачев
 На презентация на компанията в Купъртино, САЩ, от Apple обявиха, че са разработили собствена стрийминг услуга, която ще се появи в повече от 100 държави. Реклами в нея не се предвиждат, а тя ще бъде достъпна под името "Apple TV Plus" през приложението "Apple TV". Засега не е известна стойността на абонамента за потребителите.

Самото приложение е обновено и ще бъде пуснато след два месеца - през май, на компютрите Mac и на телевизори Smart TV (Самсунг, LG, Сони). Услугата се очаква да тръгне не по-рано от есента.

Разпространено е имиджово видео за новата услуга (вж. в YouTube), в което са се снимали имена като Стивън Спилбърг, София Копола, М. Найт Шамалан, Джей Джей Ейбръмс, Деймиън Шазел, Дженифър Анистън, Рийз Уидърспун, Рон Хауърд, Октавия Спенсър и други знаменитости.

Спилбърг е обещал да възроди по "Apple TV Plus" сериала "Удивителни истории" ("Amazing Stories"), който е вървял по NBC през 1985-1987 г. Уидърспун, Анистън и Стив Карел ще правят проект под името "Сутрешно шоу", Дж.Дж. Ейбръмс подготвя сериал "Little Voice" с певицата Сара Барелис (Sara Bareilles), Джейсън Момоа ще се появи с Алфри Удард в постапокалиптичната поредица "Виж", а Кумейл Нанджиани - в свой антологичен сериал за имигранти "Little America".

Основен конкурент на новата услуга е съществуващият Netflix в качеството си на агрегатор, не толкова други подобни услуги като Hulu, CBS All Access или Amazon. От Apple са амбицирани да правят "същото, но по-добре" - както го направиха с Microsoft, Google и други компании преди това.


ИЗБРАНО