Първо интервю на шефа на Microsoft България

22 март 2019 | 12:42 Дачев
Калин Димчев пред UpDate: България и регионът наваксват бързо изоставането си в дигитализацията
 
В събота в предаването за високи технологии UpDate по Bloomberg TV Bulgaria първото си медийно интервю дава Калин Димчев, изпълнителен директор на Microsoft за България, Македония и Косово. 
С него водещият Бойчо Попов разговаря за нивото на дигитализация в България, за дигиталната стратегия на Microsoft, за другите водещи технологии на концерна и за представения в края на февруари шлем за добавена реалност Hololens 2. 
 
„По отношение на дигитализацията, България не е по-различна от повечето останали страни в Централна и Източна Европа. Ако цикълът в западния свят е 5-10 години, при нас нещата стават наистина много по-бързо. Динамиката в едно решение е в рамките на 12-24 месеца. Считам, че въпреки че показателите показват изоставане в някои области за страните от региона, включително и България, ние се движим много бързо и в рамките на година – две ще настигнем по много показатели западноевропейските страни и другите развити държави”, заяви Калин Димчев.  
 
* * * * * * *
 
В неделя  основна тема в предаването ще бъде връзката между новите технологии и разработката на лекарства. 
 
Елена Кирилова се срещна с Димитър Димитров, съосновател на българския стартъп Micar Innovation, който открива нови лекарствени молекули. Какъв е потенциалът на този пазар, има ли компанията конкуренти у нас и как точно се стига от молекулата до лекарството, което пациентите приемат – отговорите в предаването. 


ИЗБРАНО