Брексит, марихуана, олио и образование в ”#Европа” по БНТ1

22 март 2019 | 10:57 Дачев
Теми в предаването „#Европа“ тази неделя, 24 март 2019 г. от 12:30 ч. по БНТ1 - веднага след обедната емисия „По света и у нас“: добри примери и поучителни сюжети за живота и у нас и в Европа.
 
Брексит:
Броени дни преди датата, която се очакваше да сложи край на членството на Великобритания в ЕС, преговорите навлязоха в нов лабиринт. 90% от британците определят като национално унижение поведението на Лондон за Брексит - това показва социологическо проучване на „Скай нюз".
 
В неделя предаването ще представи още данни за ефекта от английското охладняване върху общественото мнение в другите държави от общността.
 
Един от лайтмотивите в кампанията за британския референдум беше тромавата евробюрокрация.
Десислава Апостолова ще потърси факти и за това, колко плаща всяка от страните за членството си в клуба на богатите европейски държави и за заплатите на европейските чиновници и евродепутати.
 
* * * * * * *

Марихуана:
Журналистката Поли Пантева и терапевтът Александър Илиев ще дебатират по темата „да бъде ли разрешено използването на марихуана за медицински цели“.
 
Наскоро Европейският парламент реши да отдели повече пари за научни изследвания на канабиса и да даде легална дефиниция на понятието „канабис за медицински цели”.
 
* * * * * * *
 
Олио:
Предаването ще срещне зрителите и с двама предприемачи, създали предприятие за производство на олио от индустриален коноп в Румъния.
 
* * * * * * *

Образование:
Дестинацията за добро образование, която представя екипът тази седмица, е Шотландия.
 
* * * * * * *
 
Програмисти:
Цанка Николова и Атанас Атанасов  ще срещнат зрителите с ентусиазиран екип от програмисти, в чиито проекти инвестира Европейският съюз.
 


ИЗБРАНО