FOX залага на ”Макгайвър” и ”Хаваи 5-0” в програмата си

21 март 2019 | 08:28 Дачев
Премиерата за България на сезон 3 на сериала "Макгайвър" идва на 23 апри 2019 - всеки делничен ден в прайм тайм (21 ч.) по FOX.
 
Екшънът, започнал през 2016 г., е нов прочит на идеята на едноименния сериал от 1985 г., излъчван някога у нас от телевизия Diema.
Младият Ангъс „Мак” Макгайвър (в ролята - американският актьор и продуцент Лукас Тил) създава тайна организация в американското правителство и използва невероятния си талант за нестандартно решаване на проблеми, а обширните си научни познания - за да спасява живот. Към неговия екип за опасни мисии се присъединяват бившият агент на ЦРУ Джак Долтън (Джордж Ийдс, познат ни от "От местопрестъплението"), непредвидимата компютърна хакерка Райли Дейвис (красивият модел Тристин Мейс, играла в "Дневниците на вампира"), съквартирантът на Мак - Уилт Бозър (Джъстин Хайърс от "Час пик"), както и Мати Уебър (актрисата Мередит Ийтън) – истинска легенда в сферата на тайните операции и новоназначен директор на фондация „Феникс”.
 
Под егидата на Департамента за външни операции, Макгайвър се грижи за спасяването на света, въоръжен само със своята съобразителност и обикновени предмети - като дъвка, кламер...

* * * * * * *

Многократно излъчваният вече в България сезон 6 на "Хаваи 5-0" прави своята премиера по канал FOX на 11 април - петък, късно вечерта от 23 ч.
 
И този сериал от 2010 г. е римейк на класическия едноименен крими-екшън от 1968 г. Проследява се дейността на елитно федерално полицейско звено, чиято задача е да се бори с някои престъпленията по слънчевите плажове на хавайските острови.
 
Детектив Стив Макгарет (Алекс О’Лафлин) е бивш военноморски офицер, който сега работи като полицай. Той се връща в Оаху, за да разследва убийството на баща си. Губернаторът на Хаваите успява да го убеди да оглави новия екип 5-0 по свои собствени правила, без бюрокрация и с пълна власт. В екипа, чиято цел е да преследва най-опасните престъпници в града, се включват детектив Дани „Дейно” Уилямс (Скот Каан), току-що преместен бивш полицай от Ню Джързи, който иска да пази реда и безопасността на островите заради децата си, капитан Лу Гроувър (Чи Макбрайд), бивш началник на специалния отряд на Хаваите, Джери Ортега, местени конспиратор и наскоро завършилата полицейската академия Тани Рей. 
 
Към тях се присъединяват и Адам Ношимури, който има връзки в криминалния свят, бившият морски тюлен Джуиниър Рейнс, местният преводач Камекона, лоялният хавайски полицай сержант Дюк Лукела (Денис Чън) и съдебният лекар д-р Ноелани Куна. Макар и непрестанно да се шегуват помежду си, членовете на чисто новия отряд 5-0 са твърдо решени да премахнат всички съмнителни и престъпни елементи от 50-ия американски щат.


ИЗБРАНО