”Речни ловци” и ”Надпревара за находки” по канал History

11 март 2019 | 13:47 Дачев
"Речни ловци" започва днес, на 11 март 2019 - всеки понеделник в 24.00 ч.
 
Поредицата събира американската сензация от YouTube - Бо Кимет, човек с над 30-годишен опит в търсенето на предмети в реки, с презентатора и запален плувец Рик Едуардс. Мисията им е да претърсват водните пътища на Обединеното кралство за археологически находки. 
 
Рик и експертът по претърсване на реки Бо посещават някои от най-забележителните исторически места из цяла Великобритания, покриващи знакови събития и битки като римския Брайтън, Войните на розите, Реформацията и Английската гражданска война. С помощта на модерни технологии, архивни карти и описания на съвременници на епохата, двамата извършват първите подводни археологически разкопки на тези места, често в опасни и бързотечащи води. 
 
Претърсването на тези неизследвани реки и водни пътища разкрива съкровища от миналото, които показват как са живели нашите прадеди. Двамата се срещат с местни археолози и историци, за да разбулят историите и хората, стоящи зад находките.
 
* * * * * * *
 
Новата поредица "Надпревара за находки" тръгва на 22 март и ще се излъчва всеки петък в 22.00 ч.
 
History предлага последователни епизоди на „Надпревара за находки“ и „Спецове в заложната къща“ (23 ч.). Складовите аукциони са най-новият и най-голям неизследван източник на скрити съкровища, а „Надпревара за находки“ е специален вид лов на съкровища, при който, ако имате късмет, наддаването може да ви направи богат. 
 
Участниците в търговете варират от хора малко над двайсетте, търсещи забавления и приключения, до семейства, които искат да направят бърза и голяма печалба. И всички те са готови да внесат доста драматизъм в процеса. 
 
В целите Съединени щати хората закъсняват с плащането на вноските за складовите си площи, докато други са изоставени или просто забравени. Тези складови площи са наричани „просрочени складове“ и тъкмо те са обект на интереса на нашите посетители на търгове. Кой знае, в тях може да има скрито съкровище... Всичко е ценно, докато участникът прецени дали предметът си струва наддаването и докъде може да наддава.
 
Във всеки епизод участниците в търга се отправят към складовото помещение и чакат с нетърпения великия момент, когато вратите ще се отворят. След като търгът завърши, ние проследяваме печелившите участници, за да видим точно какво са купили. Дали предметът ще се окаже съкровище или нещо, което става само за коша за боклук?
 


ИЗБРАНО