Първо издание на конкурса ”Жена на десетилетието”

7 март 2019 | 11:44 Дачев
Водещата на "По света и у нас" по БНТ Радина Червенова е сред лауреатите на първото издание на конкурса "Жена на десетилетието". Тя спечели признанието на зрителите и многобройните участници в анкетата на woman.bg в категорията "Малък екран".
 
Почетната награда се връчва за първи път като знак за признателност към жени, превърнали се в пример и вдъхновение и оставили ярка следа в публичното съзнание.
 
Наградите бяха връчени на официална церемония вчера в зала „Ефе“ на хотел „Маринела“, а 10-те финалистки бяха определени след онлайн гласуване.
 
„Това е признание, което ме прави много щастлива. Горда съм, че през всичките тези години съм била в БНТ“ – сподели Радина и посвети своята награда на колегите си от „По света и у нас“.
 
* * * * * * *
 
Радина Червенова е едно от най-харизматичните лица на БНТ. Завършила е Университета за национално и световно стопанство със специалност "Икономика". Професионалният й път в телевизията започва през 1984 г., а вече две десетилетия е водеща на новините в обществената медия.


ИЗБРАНО