Viasat History през март 2019

6 март 2019 | 14:06 Дачев
Каналът за история Viasat History ще представи „Жени воини“ ("Warrior Women") в три поредни вчери от 18:10 ч., започвайки от 8 март 2019 г., петък.
Военната история изглежда доминирана от мъже. До момента, в който археологически находки и най-новата изследователска работа на един от най-добрите американски професори напълно преобръщат вижданията ни за историята на военното дело и ролята на жените. Вижте кратко видео (на английски език).
 
По-нататък през месеца следват още по-грандиозните „Как Пътят на коприната създаде света“ ("How the Silk Road Made the World") – от 16 март в 21:00 ч. и „Невидимият град на Рим“ – на 25 март след 21:30 ч.
 
Пътят на коприната е едно от най-великите начинания на човечеството. В продължение на хиляди години търговският път е свързвал Изтока и Запада и е оставил своя отпечатък върху историята на цяла Евразия.
Проследете развитието на древното военно дело, потопете се в ужаса на Черната смърт, вижте невероятния ефект на иновациите и преживейте радикални социални промени. Едно драматично историческо пътешествие! Вижте кратко видео (на английски език).
 
Има друг Рим, който малко хора са виждали - с огромни подземни кариери, водопроводи и грамадни резервоари и украсени храмове, гробници и сложно конструирани механизми и капани под Колизеума.
„Невидимият град на Рим“ разкрива за пръв път погребаната история на гениалните римляни и как са планирали, създали и живели в запленяващия си град преди повече от две хилядолетия.


ИЗБРАНО