Почина Весела Тотева, продуцент на ”Събуди се”

5 март 2019 | 14:48 Дачев
Вчера сутринта внезапно е починала журналистката Весела Тотева, продуцент на сутрешния уикенд блок "Събуди се" на NOVA. Поклонението ще се състои в четвъртък, 7 март, от 11.30 ч. на Централните софийски гробища.
 
"След нея остава споменът за изключителния колега и професионалист, за човека, изправил се и успял да преодолее най-тежките житейски изпитания. За майката, посветила се на двете си прекрасни деца. За активистката, отдала се на каузата да спасява децата от изкушенията на дрогата и насилието", пишат колегите й.
 
45-годишната Весела Тотева е била зависима от хероин в продължение на 8 години. Посяга към дрогата, когато е едва на 21 години, след развод и с 3-годишна дъщеря. След тежка борба успява да се спаси. 
От 1 януари 2002 г. е чиста. Описва всичко това в книгата си "Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка" (2016 г.), след което стартира свой проект - по училищата разказва на учениците за наркотиците.
 
На 8 ноември тази година на голям екран излиза филмът на Яна Титова "Доза щастие", екранизация на романа на Тотева с нейната истинска история. В нейната роля е Валентина Каролева, дъщерята на Весела Тотева. Разпространител е bTV Studios.


ИЗБРАНО