Семейство със специалната Еми в ”Бригада Нов дом” еп.2

5 март 2019 | 10:34 Дачев
На 7 март от 21:00 часа социалният проект „Бригада Нов дом“ ще покаже на зрителите на bTV трудния, но сплотен живот на семейство, което не спира да се бори в името на най-голямото си щастие – специалната Еми. 
 
В едностайно общинско жилище на четвъртия етаж живее четиричленно семейство – Станислав, Лидия, баба Наташа и тяхното безгранично щастие, 15-годишната Емилияна. Родителите са влюбени и неразделни от 17 години. Чакано и желано дете, Еми се ражда с 10-сантиметров дефект на гръбначния стълб и е диагностицирана като един от най-тежките случаи в България. Лекарите предлагат на близките да я оставят, но това е немислимо за тях. Любовта и всеотдайността не напускат нито за миг ежедневието им, въпреки постоянните трудности и над 12 операции на малката. „Слънцето в къщата“, както я наричат нейните родители, им дава сила да се борят с веселия си нрав и безкрайното си желание за живот. Еми е гордост за семейството си и детски посланик на Омбудсмана на Република България.
 
За Станислав най-трудният момент е бил, когато е трябвало да й обясни, че е много болна. Самата тя е приела състоянието си и се старае да бъде опора за мама й татко. А с баба са най-близки приятелки. Финансовите грижи за Еми са непосилни, тъй като само Станислав работи - като заварчик. Лидия се грижи постоянно за детето, без да бъде неин асистент. Нямат право на помощи за битови нужди, нито за медицински консумативи. В тясното и разпадащо се жилище атмосферата е потискаща, а и най-важното - няма условия за придвижване на Еми.
 
Мария Силвестър и нейният отбор герои в строителни гащеризони ще сбъднат мечтите на семейството да светъл и уютен дом.
Те ще трябва да се справят с течове, мухъл, множество тапети, падаща мазилка, липса на вода и ток в някои помещения. Караджов ще трябва и да изпълни обещанието на Мария и да направи детска розова стая за Еми. Водещата пък ще даде първа помощ за контузията на Жабето, който ще има лош ден за краката. Гелето ще трябва да изгради чисто нова баня, а Вальо - да премести кухнята в коридора. Количеството работа ще се окаже рисковано за срока от 5 дни, а малките пространства допълнително ще изнервят майсторите.
 
Междувременно, Мария Силвестър ще запознае семейството с благородната Диди, която ще им подари нови прически. Ще последва и незабравима среща с двама от идолите на Еми – Chef Петър Михалчев и водещия на „Животът е хубав“ в „Преди обед“ Лео Бианки. Те ще й подарят престилка MasterChef и кукла, която сбъдва мечти. А съседите на семейството ще ги посрещнат с вълнение и вяра в чудесата, които се случват на добрите хора.
 
Възхитителна сила на духа, искрена радост от надеждата и благодарност за добрината ще видят зрителите в очите на Станислав, Лидия, баба Наташа и Еми. Поредната приказка с щастлив край.
 


ИЗБРАНО