Четири български филма в четири поредни петъка по Kino Nova

1 март 2019 | 18:34 Дачев
От 1 март 2019 - всеки петък от 21 ч.

Март месец кабелният канал KINO NOVA ще предложи на своите зрители едни от най-обичаните български филмови заглавия. В продължение на четири последователни петъка от 21.00 ч. почитателите на родното кино ще могат да се насладят на четири вълнуващи заглавия, създадени от едни от най-утвърдените български режисьори и продуценти. В главните роли на лентите ще видим талантливи родни актьори, сред които Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Иван Юруков, Теодора Духовникова, Велислав Павлов, Александра Костова.
 
Българското предложение за "Оскар" за чуждоезичен филм - "Вездесъщият", отличен с редица награди от фестивалите "Златна роза" и София Филм Фест, ще постави началото този петък.
В търсене на оригинален сюжет писателят Емил Борилов заснема живота около себе си с десетки скрити камери. Докато безобидно наблюдава и контролира живота на своите близки, той всъщност променя съдбата им. Така много бързо се превръща във вездесъщ регулатор на чужди животи. Вместо нов сюжет, истината за другите му носи непоносима болка. Деянието, започнало като невинно хоби, се превръща в демонична заплаха. Режисьор на лентата е Илиян Джевелеков, главната роля е поверена на Велислав Павлов. Участват още Теодора Духовникова, Весела Бабинова и Анастасия Лютова.
 
Следващият петък, 8 март, ще видим затрогващата и вълнуваща история на българския филм „Маймуна“. 
Тя разказва за двете сестри Мая и Ива, които ги свързват един баща и една…маймуна. Както и обща страст – да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев. Но неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните – да останат усмихнати въпреки всичко. Режисьор на лентата е Димитър Коцев-Шошо, а в главните роли влизат Юлиан Вергов, Александра Костова и Ана Пападопулу.
 
Третото българско филмово заглавие е на 15 март, петък, когато ще се срещнем с чувствения разказ на комедийната драма „Дъвка за балончета”.
Един филм за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса «Защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си?». Главните роли са поверени на Теодора Духовникова и Иван Юруков. Автори на историята са Теодора Маркова, Георги Иванов, Тео Чепилов и Невена Кертова, а режисьор на лентата е Станислав Тодоров-Роги. В ролите на децата влизат Аглея Гумнерова, Андрея Захариев, Валентин Александров и Калоян Лалов. Във филма ще видим и актьорите Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.
 
Финал на поредицата ще сложи съвместният проект между България и Германия – „TILT“, на 22 март
Драматичната история ни връща обратно в 90-те години, където четирима приятели търсят начин да спечелят пари, за да отворят собствен бар. Случайната среща на Сташ (Явор Бахаров) и Беки (Радина Кърджилова) прераства в страстна любовна история. След като приятелите са уличени в нелегална дейност, бащата на Беки – действащ полковник, лично се заема със случая. Групата решава да избяга в малък немски град, но Сташ непрекъснато прави опити да се свърже с Беки, които са безуспешни до момента, когато решава да се върне в България. През това време родината му се е променила изцяло. Оказва се, че Беки - също...


ИЗБРАНО