„Залезът на тамплиерите“ сезон 2 в края на март

28 февруари 2019 | 15:44 Дачев
Вторият сезон на „Залезът на тамплиерите“ се завръща за втори сезон (първо в онлайн стрийминг платформата HBO GO), като Марк Хамил се присъединява към Том Кълън в епопеята за Свещения граал. Хамил застава рамо до рамо със звездата на първия сезон Том Кълън. Осемте епизода на новия сезон дават заявка за още по-зрелищно и безкомпромисно представяне на суровите времена, белязващи мрачния край на ордена на тамплиерите на петък 13-ти през 1307 година.

Трейлър
 
Сериалът ни потапя в средновековните политически игри и кървавата кауза на рицарите тамплиери - най-мощния, богат и тайнствен военен орден през Средновековието. Навлизаме дълбоко в тайния свят на това легендарно братство на монаси - воини, за да достигнем до един достоверен облик на тези рицари: как са живели те и за какво са дали живота си. 
 
Придържащ се към реални исторически събития, вторият сезон се фокусира и върху емоционалната страна на човешките отношения, свързани с власт, изкупление, отмъщение, предателство, семейство и в крайна сметка рисува една обща картина на епичната война между църквата и държавата. 
 
Марк Хамил се присъединява към актьорския екип с въвеждането на новия герой – Талус, майстор на меча, който посвещава новите тамплиери в изкуството на вярата и оръжието. Той носи отговорността да подготви следващото поколение мъже, които да носят гордо иконичния червен кръст на гърдите си и да станат „Божии екзекутори“.
 
В сезона ще видим отново познатите герои  - Ед Стопърд като френския крал Филип IV, Подрик Дилейни като Гауейн, Саймън Мерелс като Танкреде, Джулиан Овенден като Уилям Деногарет и Джим Картър като папа Бонифаций VIII.
 
В новия сезон влиза и Женевиев Гонт като принцеса Изабела, дъщеря на крал Филип, която остава в историята като “вълчицата на Франция”; Том Форбс като принц Луи, силния и непредвидим син на крал Филип и наследник на трона, както и актрисата Клементин Никълсън като Маргарет, принцеса на Бургундия и предана съпруга на принц Луи.
 
Заглавието е оригинална продукция на History® създадена от А+Е Studios в партньорство с The Combine, Island Pictures и Midnight Radio.


ИЗБРАНО