„Столичани в повече“ - петък: власт, корупция, любов и хумор

27 февруари 2019 | 10:11 Дачев
Темите от новините често попадат в сюжета на „Столичани в повече“ – пари, власт, корупция, малко любов и много хумор. В сезон 13 на най-дълголетния български комедиен сериал, създателите се придържат към формулата, която запленява милиони зрители вече повече от 10 години.
 
Актрисата Силвия Лулчева разкри професионалните тайни, скрити на снимачната площадка в село Извор. Според продуцента и актьор, Любо Нейков успехът на поредицата се дължи преди всичко на любовта. „В екипа цари семейна атмосфера и близост, изграждана през годините.“ Той призна, че когато не снимат, си липсват взаимно, а когато работят се карат, прегръщат и целуват.
 
Обръзът на Пацо претърпява най-много трансформации в епизодите, които стартират този петък в 21:00 часа по bTV. 
Христо Гърбов сподели, че съвременните сюжети ще бъдат много щекотливи тази пролет. Той самият, като актьор, харесва еднакво своите превъплъщения в бедния и скромен кръчмар и милионер с влияние в Извор. За сметка на това, обратната връзка от феновете е категорична – всички предпочитат добрия брат, а на лошия мислят страшни наказания. И все още го питат, все пак няма ли брат-близнак.
 
Режисьорът на поредицата Станислав Тодоров смята, че любовта на публиката се дължи на факта, че доста често в сюжета влизат злободневни теми, в които всеки се припознава или гледа по новините. Отличният актьорски състав е пъстър и ярък, вече е приел ролите като част от същността си. Но призна, че в началото никой не е очаквал да работят по 13-ти сезон на „Столичани в повече“. И са много щастливи, че са част от толкова дълголетна страна на забавлението.
 
Какво ще се случи с любимите съседи в непрестанна война – Чеканови и Лютови, отец Григорий и Пламен Цеков – този петък вечер.
 
* * * * * * *

Кръстьо Лафазанов разкри, че на персонажа му предстои строеж на магистрала - но по какъв начин, с какви пари, къде ще отидат тези пари, тепърва ще видим.
 
„Моят герой решава да развива бизнес със садене на бял развец, поне така казва, ама иска друго да посади,  от което да изкарва повече пари”, сподели Ненчо Илчев. 
 
Васил Драганов припомни, че в края на дванайсти сезон Спас и Радко заминаха в чужбина при жените си. От 1 март в 21:00 часа им предстои голямо завръщане и развитие на героите в съвсем друга светлина. Имат сцена около една палатка, която му е любима и искрено ще забавлява зрителите. 
 
Руслан Мъйнов заяви, че и той самият очаква с нетърпение старта на най-дълголетната комедийна поредица, за да си избере любимата реплика за сезона.
 
* * * * * * *
 
Освен поредната порция смях, от днес до 27 март феновете на "Столичани в повече" и "Комиците" ще имат възможност да да посетят безплатно специална изложба със снимки и реквизит от дългогодишната история на продукциите в Дом на културата "Искър" в квартал Дружба. 
 
Кръстьо Лафазанов заяви, че сред експонатите е монетата, за която се бореха героите в сериала, съкровището и бюстът на премиера Бойко Борисов.

* * * * * * *

В епизод 1 на сезон 13:
 
Стартът е с нов кмет на село Извор, а Георги Стайков влиза в ролята на силовия престъпник Калоянов, който ще „дърпа конците“ в новите финансови схеми
 
Останали сами и без деца вкъщи, Чаканови и Лютови разполагат с време и спокойствие, за да обърнат внимание на себе си. Но идилията им няма да продължи дълго. А Отец Григорий ще се захване с ново, противоречиво бизнес начинание – ще сади бял равнец на църковната нива.
 
В първия епизод Рангел Чеканов ще бъде отвлечен и изнудван с компромати от всички негови предишни постове от персонажа Калоянов. За да се спаси, бившият министър-председател ще трябва да убеди съседите си да спечелят конкурса за строеж на нова магистрала, която ще минава през района. В противен случай бизнесменът ще бъде безкомпромисен, а затворът ще бъде само част от наказанието на корумпирания управник. 
 
Рангел ще трябва да намери подставено лице за собственик на строителната компания, да разпредили„справедливо“ процентите печалба и да накара милионера Пацо да инвестира в „преговорите с администрацията“, където връзките не работят. 
 
Междувременно, Славка и Гълъбина ще устоновят, че и двете са оставили по един богаташ заради съпрузите си. Дамите ще се амбицират да станат независими и да изкарват пари. Разбира се, те ще потърсят пост, а не работа, защото е важно какво ще запишеш в трудовата си книжка след народен представител. Къде ще открият своето място за реализация, ще видим на 1 март 21:00 часа.
 
Каква е мотивацията на гражданите да гласуват за местна власт,  ще подкрепи ли Българската православна църква производството на хапчета за полова мощ и колко зле може да се отрази на секса един халат?  Възбуждаща ли е властта и как "се мести" магистрала...


ИЗБРАНО